Een maand lang architectuur met Kraaijvanger #RAM19

22.05.2019

Beeld: © Rotterdam Architectuur Maand 2019

Architectuur beleven met en van Kraaijvanger Architects? Dat kan de komende maand tijdens de Rotterdam Architectuur Maand #RAM19.

POST Podium

Als Rotterdams bureau levert Kraaijvanger uiteraard een actieve bijdrage aan de Rotterdam Architectuur Maand #RAM19. Je kunt bijvoorbeeld meer te weten komen over onze actuele projecten Hart van Zuid Rotterdam en Rotterdam Ahoy. Beide maken onderdeel uit van het programma POST Podium, waarvoor het voormalige Postkantoor aan de Coolsingel gedurende één maand getransformeerd is tot hèt podium voor Rotterdamse architectuur.

Wake up in architecture

Wil je dromen over architectuur? Boek dan een of meerdere overnachtingen inclusief ontbijt in de studio van Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architects. Dirk Jan neemt je verhalend mee in Rotterdamse architectuur en achtergronden van spraakmakende ontwerpen. Op poëtische wijze legt hij uit wat het architectenvak inhoudt en vertelt hij over zijn inspiraties.

De Rotterdam Architectuur Maand #RAM19 vindt plaats van 24 mei tot 16 juni 2019. Het gehele programma is te vinden op https://rotterdamarchitectuurmaand.nl/

Over Dirk Jan Postel

Dirk Jan Postel (1957) is sinds 1992 partner-architect van Kraaijvanger Architects. Hij is geschoold aan de TU/Delft. Zijn bekendste werken zijn Museum Voorlinden (Wassenaar, 2016), Stadskantoor Utrecht (2016), Nederlandse Ambassadewoning (Beijing 2007), Stadhuis ’s-Hertogenbosch (2004) en het Glazen Huis (Almelo 1997). Transparantie, ruimtelijke composities, visuele verbindingen en oog voor detail kenmerken zijn ontwerpen.

Momenteel werkt Postel aan een grote scholen campus (Lelystad), de uitbreiding van The British School of The Hague en privé woningen. Kraaijvanger Architects werd opgericht in 1927 en groeide uit tot een van de grotere architectenbureaus van Nederland tijdens de naoorlogse reconstructieperiode van Rotterdam. Met 5 partner-eigenaars focust het bureau op cradle-to-cradle en zero energy architectuur.

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours