Wij zijn praktische idealisten. Natuurlijk dromen ook wij van schoonheid en een circulaire wereld, maar wij werken er liever aan. Elke dag weer. Samen met opdrachtgevers en altijd met gebruikers en de omgeving voor ogen. Dat levert ontwerpen op om geïnspireerd in te leven, te werken en te leren. Architectuur die gebruikers de ruimte geeft, de omgeving versterkt en de maatschappij iets teruggeeft. Wij zijn Kraaijvanger.

Expertise

Ons bureau bestaat uit 70 specialisten, in alles wat wij doen staan de volgende 4 expertises altijd centraal

Museum de Thermen

Cam_07_B.jpg

Het badhuis de Termen staat, als oudste stenen gebouw van Nederland (63 n.C.) voor het Romeins verleden van Heerlen. Het museum er omheen is ontstaan in de jaren ’70 (arch. F. Peutz) waarbij het badhuis is overdekt met het destijds nieuwe ‘spaceframe’. Op het museum staat een merkwaardige betonnen archieftoren. Het gebouw is technisch verouderd en mist een relevante expressie. Het vernieuwde museum maakt het ‘Romeinse geheim’ van Heerlen toegankelijk voor een breed publiek.

Huis voor de stad Amersfoort

HvdS Amersfoort_vogelvlucht.jpg

In de opgave voor het Huis voor de Stad Amersfoort vormen de thema’s toekomstbestendig’ en ‘ontmoeting centraal’ de overkoepelende kapstok waar alle vastgestelde ambities onder vallen. Hierbij is een prioritering aangegeven van 5 topambities; bewuste investering, sociale verbinding, slim ruimtegebruik, gezonde werkomgeving en aansprekende uitstraling.

Fietsenstalling en Stationsplein Zwolle

SP2021-Fietsenstalling-Zwolle-24-HiRes klein.jpg

Fietsenstalling en Stationsplein Zwolle is een 'Design en Construct' ontwerp van Kraaijvanger en Maxwan dat zorgt voor functionaliteit, comfort, veiligheid en dubbele capaciteit met veel daglicht, natuurlijk groen en energiebesparende verlichting.

Crossing Keileweg

Cam_09.jpg

Team Crossing Keileweg bestaande uit Kraaijvanger Architects, Miss Clark en conceptontwikkelaar De Mannen van Schuim, is door de Gemeente Rotterdam geselecteerd in de openbare verkoopprocedure voor de ontwikkeling van het voormalige fabrieksgebouw in M4H.

Holland Hydrogen 1

99037_Shell_Hydro_Cam019.jpg

Groene waterstof is een belangrijk onderdeel voor de energietransitie. De Holland Hydrogen I, in Rotterdam op de tweede maasvlakte, wordt één van de grootste waterstoffabrieken in de wereld.

Stationspostgebouw Den Haag

entrance_1.png

Het monumentale Stationspostgebouw in Den Haag , ontworpen door rijksbouwmeester Bremer in 1939, heeft een nieuw en toekomstbestendig interieur. In de vorige eeuw laadde en loste PostNL hier de posttreinen, nu stapt het bedrijf op deze historische plek de toekomst in. Het rijksmonument is omgevormd tot een tijdloze en vernieuwende werkomgeving

De Doelen - Groen Dak

De_Doelen_Cam_18.jpg

Het icoon van de Rotterdamse wederopbouw, het rijksmonument De Doelen, wordt in het kader van het internationale 7 Square Endeavour project ingrijpend verduurzaamd. Het internationale verduurzamingsinitiatief heeft als missie de omgeving toekomst klaar te maken. Het Schouwburgplein te Rotterdam is een eerst proeftuin, in een reeks van 7 locaties wereldwijd.

SEM Hoofddorp

3197_02_Treehouse_Cam_17a.jpg

Hoofddorp is van een dorp uitgegroeid naar een stad en dat vraagt om een transformatie van het centrale plein in de stad. Het Raadhuisplein vraagt om structuur, verbondenheid, vitaliteit en stedelijkheid. Van betonnen parkeerplaats wordt een echte ontmoetingsplek gemaakt; een plek voor iedereen.

Als in een droom, maar dan echt