Wij zijn praktische idealisten. Natuurlijk dromen ook wij van schoonheid en een circulaire wereld, maar wij werken er liever aan. Elke dag weer. Samen met opdrachtgevers en altijd met gebruikers en de omgeving voor ogen. Dat levert ontwerpen op om geïnspireerd in te leven, te werken en te leren. Architectuur die gebruikers de ruimte geeft, de omgeving versterkt en de maatschappij iets teruggeeft. Wij zijn Kraaijvanger.

Expertise

Wij willen dat mensen gelukkiger werken, leven en leren. Met onze ontwerpen kunnen wij daarvoor ruimtes creëren. Daarbij gaan we zorgvuldig om met onze voorraden door circulair te ontwerpen en te bouwen. Of door bestaande gebouwen een nieuw leven te geven. Zo dragen wij bij aan vitale steden.

360°

promo 360°_closeup-CirculaireWoontorenRotterdam-Kraaijvanger_Architects.jpg

Met 360°, de duurzame woontoren, laten we zien dat het nu al mogelijk is om aan een duurzame, circulaire toekomst te bouwen. Na realisatie zal 360° ook een positief effect hebben op de sociale cohesie.

Hart van Zuid Rotterdam

Hart-van-Zuid_©_Kraaijvanger-Architects.jpg

Rotterdam-Zuid krijgt een enorme positieve impuls. Het wordt door nieuwbouw en renovatie getransformeerd tot een vitaal stadsdeel. Hart van Zuid Rotterdam is de grootste gebiedstransformatie van Nederland.

Campus Lelystad

promo Campus Lelystad - Kraaijvanger Architects_onthulling_05-2.jpg

Ongeveer 3.800 leerlingen zullen in 2020 naar school gaan op de nieuwe Campus Lelystad. Voor een middelbare school van deze schaal is juist het organiseren van kleinschaligheid de grootste uitdaging.

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden - Kraaijvanger Architects01.  © Ronald Tilleman.jpg

Museum Voorlinden is vanaf de opening in september 2016 door het publiek omarmd en staat bekend als het 'Instagram Museum'. Door een ingenieus lichtdak dringt gefilterd zuiderlicht door tot in het interieur.

Concertgebouw De Doelen

de doelen_kraaijvanger architects.jpg

Concertgebouw De Doelen is een monument voor Rotterdam, voor musici en voor Kraaijvanger.

Als in een droom, maar dan echt