Wij zijn praktische idealisten. Natuurlijk dromen ook wij van schoonheid en een circulaire wereld, maar wij werken er liever aan. Elke dag weer. Samen met opdrachtgevers en altijd met gebruikers en de omgeving voor ogen. Dat levert ontwerpen op om geïnspireerd in te leven, te werken en te leren. Architectuur die gebruikers de ruimte geeft, de omgeving versterkt en de maatschappij iets teruggeeft. Wij zijn Kraaijvanger.

Expertise

Ons bureau bestaat uit 70 specialisten, in alles wat wij doen staan de volgende 4 expertises altijd centraal

Crossing Keileweg

Cam_09.jpg

Team Crossing Keileweg bestaande uit Kraaijvanger Architects, Miss Clark en conceptontwikkelaar De Mannen van Schuim, is door de Gemeente Rotterdam geselecteerd in de openbare verkoopprocedure voor de ontwikkeling van het voormalige fabrieksgebouw in M4H.

Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC)

AhoyBuiten+vlaggen 3841x2563.jpg

Rotterdam Ahoy huisvest belevenissen in de vorm van meerdere evenementen die tegelijkertijd gehouden kunnen worden. Deze diversiteit en capaciteit is uitgebreid door het vergroten van de beurshallen, het toevoegen van een muziekzaal voor 7000 bezoekers en door een internationaal congrescentrum voor 3000 bezoekers. Rotterdam Ahoy beschikt over een prachtig nieuw entreegebouw, bestaande uit 35 break out rooms en RTM Stage.

Campus Lelystad

promo Campus Lelystad - Kraaijvanger Architects_onthulling_05-2.jpg

Ongeveer 3.800 leerlingen zullen in 2020 naar school gaan op de nieuwe Campus Lelystad. Voor een middelbare school van deze schaal is juist het organiseren van kleinschaligheid de grootste uitdaging.

World Food Center

Image12.png

In Ede komt een nieuw stadsdeel dat volledig circulair wordt en helemaal is ingericht op het thema voedsel. Het World Food Center Experience, of FoodForum, draagt bij aan het verhaal over het World Food Center en het zichtbaar maken van een nieuwe identiteit van de oude Mauritskazerne.

De Doelen - Groen Dak

De_Doelen_Cam_18.jpg

Het icoon van de Rotterdamse wederopbouw, het rijksmonument De Doelen, wordt in het kader van het internationale 7 Square Endeavour project ingrijpend verduurzaamd. Het internationale verduurzamingsinitiatief heeft als missie de omgeving toekomst klaar te maken. Het Schouwburgplein te Rotterdam is een eerst proeftuin, in een reeks van 7 locaties wereldwijd.

Als in een droom, maar dan echt