Wij zijn praktische idealisten. Natuurlijk dromen ook wij van schoonheid en een circulaire wereld, maar wij werken er liever aan. Elke dag weer. Samen met opdrachtgevers en altijd met gebruikers en de omgeving voor ogen. Dat levert ontwerpen op om geïnspireerd in te leven, te werken en te leren. Architectuur die gebruikers de ruimte geeft, de omgeving versterkt en de maatschappij iets teruggeeft. Wij zijn Kraaijvanger.

Bouwen met een positieve footprint

20221114_©RKeus_7973 (2).jpg

Bouwen met een positieve footprint maakt in één klap duidelijk wat er moet gebeuren om gebouwen bij te laten dragen aan een betere wereld, en wat jouw rol daarin is.

Stationspostgebouw Den Haag

Stationspostgebouw_KCAP_Kraaijvanger_(c)Ossip van Duivenbode_107_HR.jpg

Het monumentale Stationspostgebouw in Den Haag , ontworpen door rijksbouwmeester Bremer in 1939, heeft een nieuw en toekomstbestendig interieur. In de vorige eeuw laadde en loste PostNL hier de posttreinen, nu stapt het bedrijf op deze historische plek de toekomst in. Het rijksmonument is omgevormd tot een tijdloze en vernieuwende werkomgeving

Holland Hydrogen 1

cam010D_crop.jpg

Groene waterstof is een belangrijk onderdeel voor de energietransitie. De Holland Hydrogen I, in Rotterdam op de tweede maasvlakte, wordt één van de grootste waterstoffabrieken in de wereld.

Provinciehuis Zuid-Holland

© Ronald Tilleman_20220902-0182 small.jpg

Renovatie Provinciehuis Zuid-Holland: Van donker bestuursgebouw naar toekomstbestendig, duurzaam en licht. ''We hebben ons laten inspireren door het ‘Hollands licht’ die schilders van de Haagse School en Jan Schoonhoven toepasten. Daarnaast heeft het provinciehuis een voorbeeldfunctie qua duurzaamheid: de combinatie van zonnepanelen op het dak en energieopslag in de bodem zorgen ervoor dat de energie duurzaam en lokaal wordt opgewekt.”

De Scharnier

Camera_029.jpg

De Scharnier is een gebouw met verschillende functies, waar je kunt wonen, leren, werken en ontspannen. Een innitiatief van newindustry, Kraaijvanger Architects samen met Heijmans.

Huis voor de stad Amersfoort

99057_02_Huis_vd_Amersfoort_Camera_34_dry_crop.jpg

In de opgave voor het Huis voor de Stad Amersfoort vormen de thema’s toekomstbestendig’ en ‘ontmoeting centraal’ de overkoepelende kapstok waar alle vastgestelde ambities onder vallen. Hierbij is een prioritering aangegeven van 5 topambities; bewuste investering, sociale verbinding, slim ruimtegebruik, gezonde werkomgeving en aansprekende uitstraling.

Holbeinhuis

20210812 _light frame.jpg

Het iconische Holbeinhuis gelegen aan de Coolsingel 65, hoek Stadhuisplein in Rotterdam wordt gerenoveerd en klaar gemaakt voor de toekomst.

Romeins museum De Thermen

Cam_07_B.jpg

Het vernieuwde Romeins museum de Thermen maakt het ‘Romeinse geheim’ van Heerlen toegankelijk voor een breed publiek.

Crossing Keileweg

Cam_09.jpg

Team Crossing Keileweg bestaande uit Kraaijvanger Architects, Miss Clark en conceptontwikkelaar De Mannen van Schuim, is door de Gemeente Rotterdam geselecteerd in de openbare verkoopprocedure voor de ontwikkeling van het voormalige fabrieksgebouw in M4H.

De Doelen - Groen/Blauw Dak

De_Doelen_Cam_18.jpg

Het icoon van de Rotterdamse wederopbouw, het rijksmonument De Doelen, wordt in het kader van het internationale 7 Square Endeavour project ingrijpend verduurzaamd.

SEM Hoofddorp

Front_Raadhuisplein_001.jpg

Hoofddorp is van een dorp uitgegroeid naar een stad en dat vraagt om een transformatie van het centrale plein in de stad. Het Raadhuisplein vraagt om structuur, verbondenheid, vitaliteit en stedelijkheid. Van betonnen parkeerplaats wordt een echte ontmoetingsplek gemaakt; SEM is een plek voor iedereen.

Als in een droom, maar dan echt