BSN-LV_Kraaijvanger-architects_3185_01_ (7).jpg

BSN Leidschenveen Campus

BSN Leidschenveen Campus

The British School in The Netherlands (BSN) is een internationale onderwijsinstelling voor het basis- en voortgezet onderwijs. De school geeft op dit moment onderwijs op vier locaties in- en om Den Haag. Een drietal Junior Schools en één Senior School. Één van de locaties is de campus Junior School Leidschenveen (JSL).

Het ontwerp van Kraaijvanger Architects voor de uitbreiding van JSL met een middelbare school richt zich op de groeiende vraag naar internationaal onderwijs in heel Nederland. Ze biedt ruimte aan 550 extra leerplaatsen, een grote uitbreiding van de huidige faciliteiten. Hierdoor kunnen de basis- en middelbare scholen in een plek voorzien waar de scholieren kunnen eten, optreden en presentaties geven. Het futuristische ontwerp maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen in flexibele leerplekken, en een volledige sporthal.

De ontwikkeling van een middelbare school op de bestaande campus is een bewijs van de ambitie van de BSN om een leercontinuüm (in de leeftijd van 3-18 jaar) te creëren. Het ontwerp van de nieuwe campus zal hier ook op gericht zijn. Het is de bedoeling dat de middelbare school elk jaar groter wordt, omdat het elk nieuw schooljaar een brugklas toevoegt. Hiertoe wordt de bouw in delen gefaseerd.

De inzet van BSN voor het milieu wordt benadrukt door de toepassing van duurzame energiebesparende elementen in de nieuwe faciliteiten zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, ventilatie met CO2 sensoren en circulaire dakbedekking. Het wordt een ‘Cradle to Cradle’ gecertificeerde school in Nederland, met materialen die in de toekomst eventueel hergebruikt en gerecycled kunnen worden.

“Er is een stijgende vraag naar plaatsen in internationale educatie in Den Haag en omstreken, en onze nieuwe middelbare school campus zal ons de mogelijkheid geven om ons beleid, om altijd een plaats beschikbaar te hebben voor elke student - iets waar we ons al sinds 1931 voor inzetten - , voort te zetten.”

CEO & directeur, Kieran Earley

Luchtopname van de bestaande stituatie BSN JSL (Junior School Leidschenveen)

Naam

British School in the Netherlands Leidschenveen Campus

Locatie

Leidschenveen - Den Haag

Ontwerp

2017

Bouwperiode

2018 - 2019

Opdrachtgever

The British School in The Netherlands

Team

Dirk Jan Postel, Joke Stolk, Gurbe van Belle, Eline Degenaar, Jeroen Ekama, Patrick Keijzer, Evi Loef, Laurence Meulman, Jik Mosch, Quirijn Petersen, Thomas Rouw, Janet Snoeijen, Rinske Wikkerink

BVO

5.925 m²

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours