Expertise

Kraaijvanger bestaat uit 70 specialisten, in alles wat wij doen staan de volgende 4 expertises altijd centraal

Innovatief werken en leren

Kraaijvanger_Haagse Poort_Feb 2021_PTijhuis_IMG_0198_02.jpg

Innovatief werken en leren
Een leven lang leren als voorwaarde voor een loopbaan, leren door te werken als opleiding. Werken en leren vloeien samen, waardoor toepassingen, inzichten en technieken over en weer gebruikt kunnen worden. Het maakt ons palet en dat van de opdrachtgever rijker. Maar geen bedrijf of school is hetzelfde. Hoe ontwerp je effectiever, creatiever en flexibeler werken en leren?

Circulair bouwen

Stadskantoor Venlo - Kraaijvanger Architects - 3067_01_N428-gf.jpg

Circulair bouwen en leven
Energie leveren, lucht en water zuiveren, ruimte voor biodiversiteit bieden en geen afval produceren. Voor onze ontwerpen is dat het ideaal. Wij proberen dit te bereiken door zo veel mogelijk gezonde en herbruikbare materialen toe te passen en alle cycli in het gebouw (water, materialen, voedsel, energie en lucht) zo veel mogelijk gezond te maken. Dat lukte ons al in 1994 met Ecotopia, ons eerste energieneutrale gebouw. Kijk hoe wij nu werken aan 100% circulair.

De Vitale Stad

Kraaijvanger_Haagse Poort_Feb 2021_PTijhuis__Y9A0433_24.jpg

De Vitale Stad.
De stad leeft. Het is een steeds wisselend decor voor ons, de mens. Het geeft ons vrijheid en brengt ons in contact. Het is de schoonheid van de stad die lang niet altijd en overal mooi is. De stad is onze identiteit, laat ons de geschiedenis zien en blikt vooruit naar hoe het straks zal zijn. Wij veranderen en de stad verandert mee. Dat is het doel en Kraaijvanger heeft daarvoor decennialang expertise opgebouwd. Hoe ontwerp je de vitale stad?

Sustainable living

3197_02_Treehouse_Cam_03e.jpg

Sustainable living
Hoe we leven en dus ook wonen is constant in ontwikkeling. Steeds weer geven we onze leefomgeving vorm naar de inzichten van de tijd waarin we bouwen. Inmiddels kunnen we lessen trekken uit de succesvolle en minder succesvolle ontwikkelingen uit het verleden. Daarnaast staan we voor de enorme uitdaging om onze negatieve impact op het klimaat te veranderen in een positieve bijdrage aan onze wereld. Met deze kennis in ons achterhoofd ontwikkelden wij een visie op de leefomgeving van de toekomst waarin het woongebouw een hoofdrol speelt. Ontdek hoe wij bouwen voor 200 jaar.

Willen is kunnen