Gemeente Helmond toont durf met nieuwbouw Huis voor de Stad

14.11.2019

Het TE-team, een combinatie van Kraaijvanger Architects en abcnova, met in het midden David Hess, partner/architect bij Kraaijvanger (vijfde van rechts).

Aan een uiterst ambitieus en duurzaam project beginnen zonder schets en zonder programma van eisen; de gemeente Helmond durft het aan. En zij realiseren zich dat groen niet langer een keuze is: het is de norm.

Het doel van de gemeente is het samenbrengen van vier stadskantoren binnen één Huis voor de Stad, dat een fijne werkplek biedt en tegelijkertijd duurzaam en circulair is.

Het nieuwe pand moet een Huis voor de Stad worden, waarbij gezondheid en vitaliteit van zijn gebruikers, de ambtenaren en inwoners, vooropstaan. Een gebouw dat een echte toevoeging voor de stad zal zijn en zorgt voor verbinding en sociale cohesie.

David Hess, partner/architect bij Kraaijvanger Architects

Kraaijvanger Architects en abcnova slaan de handen in een om een zo goed mogelijk werkproces vorm te geven waarbij ruimte is voor nieuwe ideeën en mogelijkheden voor bijsturing. Het project past goed bij de expertises en ambities van Kraaijvanger Architects: innovatief werken (en leren), een vitale stad, en een volledig duurzame en circulaire maatschappij.

Het gehele artikel is hier te lezen.

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours