Experience Center Van Gelder groente & fruit opgeleverd

11.07.2019

Op vrijdag 28 juni j.l. werd door aannemer Wijnen Bouw het laatste gedeelte van de nieuwbouw voor Van Gelder groente & fruit, het Experience Center, opgeleverd aan Gerrit van Gelder, algemeen directeur van Van Gelder.

Kraaijvanger Architects ontwierp voor Van Gelder groente en fruit de nieuwbouw als een compact, duurzaam BREEAM design voor een geautomatiseerde distributiehal met kantoren, Experience Center met kas en proef keuken in Ridderkerk.

Op de begane grond, in de grote witte loods achter het Experience Center, wordt door logistiek transportsystemen expert Vanderlande de komende maanden nog hard gewerkt aan het vrijwel volledig geautomatiseerde magazijn. Het Experience Center zal de komende tijd ingevuld worden zodat het eind 2019 in gebruik genomen kan worden. Denk hierbij aan de vergaderruimtes i.s.m. leveranciers, de demo-keuken en de Plant Productie Units van PlantLab.

Duurzame showcase voor de AGF-sector
Het nieuwe pand van Van Gelder groente en fruit wordt een showcase in meerdere opzichten. Ten eerste toont het hoe logistieke processen extreem duurzaam kunnen worden uitgevoerd. In het gebouw zijn meer dan 95% van alle materialen gecertificeerd en scoort het de maximale BREEAM score op MAT 5 met een uiterst duurzame circulaire materiaalkeuze. Tevens behoort het ontwerp volgens de Internationale BREEAM Awards tot de 6 beste ontwerpen van BREEAM in 2018 ter wereld. Het gebouw is, naast het huisvesten van een super efficiënt productie proces, volledig ingericht om de innovaties van dit proces zichtbaar te maken.

Let there be equal distribution-
Food and water,
Let there be knowledge
With all, dear. (Gajanan Mishra, "Equal distribution")