Nominatie Internationale BREEAM Awards voor Van Gelder

15.01.2019

Het nieuwbouwproject van Van Gelder groente & fruit is in de categorie Commercial Project – Design genomineerd voor de internationale BREEAM Awards 2019.

Ook het publiek kan een stem uitbrengen op haar favoriete project. Op 4 maart worden de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgereikt tijdens het BREEAM Awards gala in London.

Stem op Van Gelder Groente en Fruit voor de Publieksprijs in de International BREEAM Award 2019

De BREEAM Awards erkent de prestatie van de betrokkenen bij de specificatie, het ontwerp, de bouw en het beheer van BREEAM-gecertificeerde gebouwen.

Duurzaam ontwerp
Kraaijvanger ontwierp de nieuwbouw voor alle functies voor Van Gelder als één duurzaam object met een BREEAM Outstanding certificaat. Dit in plaats van de optelsom van verschillende dozen, die vaak op bedrijventerreinen zijn te zien.

Duurzame aspecten
Het duurzaamheidscertificaat is mede behaald door het toepassen van informele ontmoetingsplekken door het hele gebouw heen, ov-informatie in de centrale hal met bushalte voor de deur, een boomgaard voor de hoofdingang, diverse laadpalen voor elektronische auto’s en daglicht op iedere werkplek. Daarnaast is de nieuwbouw volledig gasloos en voorbereid op de toekomst.

Naast Van Gelder groente en fruit werden nog vijf andere Nederlandse projecten genomineerd.

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours