Eerste stukje Huis voor de Stad Helmond onthuld

16.03.2022

Met de passende tekst “Een huis voor ons allemaal” gegraveerd in steen, is op maandag 14 maart het eerste stukje Huis voor de Stad onthuld door burgemeester Elly Blanksma – van den Heuvel, jeugdburgemeester Noël Silalahi en wethouder Harrie van Dijk. ‘Met dit Huis bouwen we voort op de fundamenten van vroeger, voor de generaties van de toekomst’, aldus de burgemeester.

Na oogsten tijd voor opbouw

Met dit eerste stukje Huis voor de Stad wordt een periode van oogsten afgesloten en kan de opbouw van het Huis voor de Stad beginnen. Wethouder van Dijk: ‘Ook de stenen van het oude stadskantoor zijn geoogst. Deze zullen later verwerkt worden in het atrium van het nieuwe Huis voor de Stad.

‘Hopelijk dient het Huis voor de Stad als voorbeeld voor andere duurzame bouwprojecten en wordt het echt een kenmerk van Helmond, net als zoveel andere mooie dingen in onze stad.’

Verbinding

De eerste steen is gegraveerd met de namen van burgemeester Elly Blanksma – van den Heuvel en wethouder Harrie van Dijk, als dank voor hetgeen zij hebben betekend voor het Huis voor de Stad. De onthulling van het eerste stukje Huis voor de Stad stond in het teken van verbinding. Verbinding tussen het oude, het huidige en het nieuwe. Maar ook tussen de gemeente en de stad. Dit was ook terug te zien onder de aanwezigen zoals onder meer jongeren en ouderen, oud-burgemeesters en wethouders, de jeugdburgemeester, het bouwteam en inwoners van de stad.

Huis voor de Stad in een notendop

We gaan voor een Huis voor de Stad dat veel meer toegankelijk is voor onze inwoners en partners dan nu het geval is. Daar hoort een Huis voor de Stad bij waar inwoners, partners en ambtenaren elkaar kunnen ontmoeten, waar ze met elkaar in gesprek kunnen en waar ze efficiënt kunnen samenwerken. Dit wordt gerealiseerd langs de lijn van de visie die in maart 2019 door de gemeenteraad is vastgesteld: het Huis voor de Stad wordt ‘duurzaam’, ‘inclusief en toegankelijk’, ‘economisch vitaal’, ‘eigentijds en flexibel’ en ‘passend en verantwoord’.

Fotograaf: Vincent Knoops

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours