Duurzaam gemeentehuis Zuidplas opgeleverd

08.04.2019

Drie weken eerder dan gepland is het nieuwe energieneutrale gemeentehuis Zuidplas opgeleverd. Wethouder Daan de Haas nam op 8 april de sleutel in ontvangst van het nieuwe door Kraaijvanger Architects ontworpen onderkomen van de gemeentelijke organisatie.

"Kraaijvanger Architects heeft een prachtig, eigentijds, zeer duurzaam ontwerp gemaakt, dat qua vorm, kleur, materiaal en uitstraling onderscheidend is op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Het voldoet helemaal aan onze verwachtingen en dat we nu een van de duurzaamste gemeentehuizen van Nederland hebben, daar ben ik ook echt trots op. In volle tevredenheid kan ik het gebouw nu gaan vrijgeven aan het gemeentebestuur, de ambtelijke organisatie en natuurlijk de inwoners en ondernemers van Zuidplas.”

Wethouder Daan de Haas, Gemeente Zuidplas

Ingebruikname
Nu Heembouw klaar is met haar werkzaamheden kan in de komende periode de laatste hand aan de inrichting en de afwerking gelegd worden. De gemeenteraad gaat na het zomerreces voor het eerst vergaderen in het nieuwe gemeentehuis.

Open voor publiek
Het publiek kan op zaterdag 8 juni kennismaken met hun nieuwe gemeentehuis. Tussen 13-17 uur is het gemeentehuis open aan het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Meer informatie over het openingsprogramma volgt via de gemeentelijke informatiekanalen.

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours