Bouwen met een Positieve Footprint

10.11.2022

Op vrijdag 4 november 2022 hebben wij ons boek Bouwen met een positieve footprint feestelijk gelanceerd in de Keilezaal van het IABR.

Vincent van der Meulen is architect en partner bij Kraaijvanger Architects. Hij schreef dit boek op basis van zijn eigen ervaring, gedreven door zijn wens de verduurzaming van de bouwindustrie radicaal te versnellen. Wat Unilevers’ Paul Polman beschrijft voor bedrijven in het boek Net Positive beschrijft Vincent van der Meulen in Bouwen met een positieve footprint voor de bouwsector. Het legt laagdrempelig uit hoe je radicaal duurzaam kan bouwen en waarom dat nu nog niet gebeurt. Dit boek biedt een nieuwe methode met praktische handvaten, tools en inzichten om zelf en vooral met je team en partners aan de slag te gaan.

Deze boeklancering werd geopend door Saskia van Stein, directeur van het IABR, waarna Vincent zijn ambities voor het schrijven van dit boek heeft gedeeld om daar dieper op in te gaan in een gesprek met Peter Veenstra, curator IABR en founding partner & senior architect bij Lola Landschapsarchitecten. Eelco van Welie van NAI uitgevers sprak deze avond uit dat dit boek zelfs voor een uitgever een voorbeeld is voor duurzaam uitgeven, het boek is gedrukt met inkt op vegetale basis en op papier gemaakt uit 100%gerecycelde papiervezels.

Vincent van der Meulen heeft de eerste exemplaren van het boek uitgereikt aan een aantal moedige opdrachtgevers die een voorbeeld geven om met hun project te bouwen met een positieve footprint.

Je besteld het boek hier!

Whatever good things we build end up building us.

Jim Rohn