20221114_©RKeus_7973 (2).jpg

Bouwen met een positieve footprint

Dit boek maakt in één klap duidelijk wat er moet gebeuren om gebouwen bij te laten dragen aan een betere wereld, en wat jouw rol daarin is.

Is de wereld beter af met jouw gebouw? 'Nee' is het antwoord in 99,9% van de gevallen. Bijna elk gebouw vervuilt de lucht, water, bodem en schaadt de biodiversiteit. Wat als we dat omkeren en ons concentreren op positief bijdragen? Als gebouwen lucht, water en bodem zuiveren, biodiversiteit creëren en meer energie opwekken dan we gebruiken? Dan genezen we de wereld met onze gebouwen.

Wat Unilevers’ Paul Polman beschrijft voor bedrijven in het boek Net Positive beschrijft Vincent van der Meulen in Bouwen met een positieve footprint voor de bouwsector. Het legt laagdrempelig uit hoe je radicaal duurzaam kan bouwen en waarom dat nu nog niet gebeurt. Dit boek biedt een nieuwe methode met praktische handvaten, tools en inzichten om zelf en vooral met je team en partners aan de slag te gaan.

Bouwen met een positieve footprint is een must voor professionals die betrokken zijn bij de totstandkoming van een gebouw en verenigt alle stakeholders rond deze duurzame ambitie.

Vincent van der Meulen is architect en partner bij Kraaijvanger Architects. Hij schreef dit boek op basis van zijn eigen ervaring, gedreven door zijn wens de verduurzaming van de bouwindustrie radicaal te versnellen.

Blader door een sneak preview van het boek

Een vlot geschreven, bondig boek zonder pretenties, dat bovenal direct toepasbaar is!

Vincent van Sabben, ontwikkelmanager bij Vorm

Vincent kan ook bij jouw bedrijf meer komen vertellen over zijn formule voor bouwen met een positieve footprint, of een workshop geven waarmee jullie direct samen aan de slag gaan met dit inspirerende werkboek.

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op of bel met 010-4989292

Een interview met Vincent voor Duurzaamgebouwd:

“Bepaal wat er een gebouw ingaat en zorg dat het er schoner uitkomt.” Dat is de definitie van een gebouw met een positieve footprint, aldus Vincent van der Meulen in het nieuwe werkboek Bouwen met een positieve footprint. “Bijna elk gebouw dat nu wereldwijd wordt gebouwd, verergert onze ecologische problemen. Ik ben daar helemaal klaar mee!” lees hier het hele artikel.

Whatever good things we build end up building us.

Jim Rohn