Woonwijk Groenewoud van start

06.09.2018

Kraaijvanger Architects is met Urbis en bureau Sant & Co verantwoordelijk voor het ontwerp van de nieuwe woonbuurt Groenewoud, Utrecht. Op maandag 3 september was er een druk bezochte participatie-avond.

Bezoekers gaven input op vragen over een gezonde- en groene buurt, het verbinden van de woonwijk met de kantorenlocatie en mogelijke tijdelijke invullingen voor de asfaltcentrales.

Groene wijk
Groenewoud wordt een buurt met veel groen en water en een openbare ruimte met volop aandacht voor bewegen en ontmoeten, ter grootte van ongeveer 22 hectare. Het programma bestaat uit 1.000 tot 1.500 duurzame huur- en koopwoningen met een basisschool.

Ontwikkeling nieuwe woonwijk ‘Groenewoud’
Eerder tekenden de gemeente Utrecht, Loostad en KWS een intentieverklaring voor het verplaatsen van de Asfaltcentrale Utrecht zodat in het gebied ten noorden van de Prins Clausbrug woningbouw gerealiseerd kan worden. Woningbouw in het gebied tussen Prins Clausbrug en de Taatsendijk is al in 1995 in het Masterplan Leidsche Rijn opgenomen (voorheen Leeuwesteyn Zuid). De ligging aan het Amsterdam Rijnkanaal, de nabijheid van voorzieningen zoals Winkelcentrum Kanaleneiland en het in aanbouw zijnde Leidsche Rijn Centrum zijn belangrijke kenmerken.

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours