Kraaijvanger is nu B Corp gecertificeerd

30.10.2023

Als een B Corp gecertificeerd bedrijf maken we deel uit van een wereldwijde gemeenschap van bedrijven die voldoen aan hoge standaarden op het gebied van milieu-impact. Een geweldig mooie erkenning voor waar wij dagelijks aan werken en als bedrijf voor staan.

B Corps zijn bedrijven die voldoen aan de hoogste maatschappelijke en ecologische normen voor mens en planeet. Ondernemingen die hun winstoogmerk schikken aan het collectieve belang van de samenleving. Hier staan wij altijd al voor maar nu hebben we het certificaat om het te bewijzen!

Waarom hebben wij ons aangesloten bij deze beweging?

Wij geloven in het opnieuw verbinden van mens en natuur middels tijdloze architectuur met een positieve sociale en ecologische footprint. Dit is nauw verweven in onze ontwerpwijze en in wie we zijn als bedrijf. We blijven werken aan het vergroten van onze positieve impact met mooie nieuwe initiatieven, projecten en samenwerkingen. Met deze certificiering comitteren we ons aan voortdurende inzet en verbetering. Als B Corp maken we deel uit van een wereldwijde gemeenschap van bedrijven die voldoen aan hoge standaarden op het gebied van sociale- en milieu-impact.

Om een B Corp te worden, moet een organisatie het B Impact-certificeringsproces doorlopen. In het certificeringsproces moet een organisatie minimaal 80 van de mogelijke 200 punten behalen. Kraaijvanger heeft een score van 118,1 punten behaald, daarmee scoren we niet alleen bovengemiddeld, we staan daarmee ook nog eens in de top 10 van B-corp gecertificeerde architecten bureaus wereldwijd! Sterker nog we zijn het eerste Architectenbureau in Rotterdam met een B-corp certificaat!

Samen voor een betere wereld

We kijken optimistisch naar de toekomst,en deze certificering is een eerste stap in de juiste richting, de eerste stap op een weg naar groei en verbetering. We kijken uit naar samenwerkingen met andere partijen en B Corps en hoe we samen nog meer positieve impact kunnen creƫren . Deze certificiering is een commitment, iets waarin we ons blijven ontwikkelen en groeien. We zullen altijd blijven werken aan een betere wereld middels tijdloze ontwerpen met een positieve sociale en ecologische footprint.

B stands for Benefit for all.