Nieuw kantoorgebouw als schakel tussen stad en Strijp-S

01.07.2020

Render Bold

Aan het begin van strijp-s, aan de centrumzijde van Eindhoven, komt het nieuwe kantoorgebouw Bold. Samen met VolkerWessels bouwen ontwerpen we een nieuw kantoorgebouw die als schakel dient tussen de stad en strijp-s.

Freedom lies in being bold.

De stevige architectuur van betonnen kaders en grote ramen refereert aan het industriƫle verleden van deze plaats. En past daar mee goed binnen de context van Strijp-S dat onder supervisie van Adriaan Geuze van West 8 ontwikkeld wordt.

Het hoofdmotief in het ontwerp is verbinden. Het verbinden van entiteiten, volumes en mensen van verschillende schaal. Zo speelt het gebouw een belangrijke rol als verbindpunt tussen de stad en Strijp-S. Door zijn positie dwars op de PSV laan is het straks het eerste gebouw op Strijp-S dat zichtbaar is, komend vanuit de stad.

Ook op de schaal van de plot waar het gebouw komt te staan is er sprake van verbinding. Hier zijn twee volumes aan elkaar gekoppeld. Een kleinere volume van 5 lagen is in een grotere volume van 8 lagen geschoven. De volumes zijn duidelijk onderdeel van dezelfde familie maar kennen subtiele verschillen.

Lees hier het hele artikel.

In order to be an icon, you need to be bold. How do I define boldness? Stepping outside of your comfort zone.