Kraaijvanger ontwerpt nieuw stadhuis Amersfoort

17.05.2021

Architect David Hess (rechts) en wethouder Willem-Jan Stegeman met ondertekening overeenkomst

Kraaijvanger Architects gaat het nieuwe stadhuis van Amersfoort ontwerpen. Wij zijn geselecteerd uit zestien gerenommeerde partijen. Het totaalontwerp van het te bouwen Huis voor de Stad – van interieur tot exterieur, van constructie tot technische installaties – is in handen van het ontwerpteam van Kraaijvanger. Eind 2021 is naar verwachting het schetsontwerp van het Huis voor de Stad klaar, waarvan de bouw in 2023 moet starten.

“Wij vinden het een eer om voor Amersfoort een nieuw stadhuis te mogen ontwerpen. Om het ook echt een Huis voor de Stad te laten worden, speelt het inleven in en luisteren naar de vele verschillende toekomstige gebruikers een belangrijke rol in onze manier van werken. Dit vinden wij altijd een uitdaging maar we geloven erin dat we alle expertise in huis hebben om deze opdracht tot een succes te brengen.”

David Hess, partner en architect van Kraaijvanger Architects

Het ontwerpteam met enkele raadsleden van de gemeente Amersfoort

Bij de selectie is onder andere gekeken naar de visie van het ontwerpteam op duurzaamheid en stedenbouw. Ook woog mee hoe het team bij het ontwerpen de gebruikers van het gebouw betrekt, zoals medewerkers, en andere gebruikers van het pand. Kraaijvanger ontwierp eerder al stadhuizen in onder andere Venlo, Almelo en Helmond.

Lees het gehele artikel hier.

“We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt.”
(Albert Einstein)