StiB Award voor Zwemcentrum Rotterdam!

07.06.2018

Kraaijvanger wint de StiB Award 2018! Op 7 juni tijdens de Provada in de RAI Amsterdam werd het Zwemcentrum Rotterdam bekend gemaakt als winnaar. Het project ontvangt hiermee de award voor meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp.

StiB Award

De Steden in Beweging (StiB) Award startte in 2013 als initiatief van vastgoedmanager WPM Groep ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van deze onderneming. Vastgoedmarkt was vanaf het begin als mediapartner bij de prijs betrokken. Sinds 2016 draagt Syntrus Achmea de prijs.

De vijfkoppige vakjury van de award bezocht begin april een aantal genomineerden projecten om zo een oordeel te kunnen vormen over de kwaliteit van de projecten. Door het bezoek kon de jury zelf voelen hoe het project integreert in de omgeving. Na het oordeel van de vakjury konden bezoekers van de Provada 2018 hun favoriet aangeven in de stand van Vastgoedmarkt. Het oordeel van beiden partijen was bepalend voor de winnaar die op 7 juni 2018 om 13.00 uur bekend werd gemaakt. De vakjury en de bezoekers stemden unaniem op het project!

Begin 2018 opende Zwemcentrum Rotterdam de deuren. Kraaijvanger Architects heeft het ontwerp gemaakt voor de transformatie van het voormalige deelgemeentekantoor van Rotterdam Zuid naar een multifunctioneel zwembad. Het deelgemeentekantoor is getransformeerd naar een echte publiekstrekker die contact zoekt met de omgeving dankzij winkels en horecavoorzieningen in de plint.

Het zwemcentrum werd onder andere beoordeeld worden op hoe het voorziet in de behoeften van haar gebruikers, hoe het bijdraagt aan de versterking van het omringend stedelijk gebied, hoe de identiteit van de stad/wijk wordt versterkt en de innovatie van het gerealiseerde ontwerp.

Op de hoogte blijven van onze projecten en activiteiten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Zwijgende snellende sporters druppen na, nat
Spetter, spetter, schaterende kinderen.
Zo klinkt de geboorte van de nieuwe zuiderstad.