Feestelijke opening voor Zwemcentrum Rotterdam

26.02.2018

Vrijdag 23 februari 2018 is het Zwemcentrum Rotterdam feestelijk geopend door wethouder Adriaan Visser. Tijdens de spetterende opening stond er een speciale recorddag op de agenda waar Rotterdammers, van jong tot oud, klaar waren om uitdagende waterrecords te verbreken!

Wethouder Visser sprak vol trots over het nieuwe Zwemcentrum op Rotterdam-Zuid. Het Zwemcentrum, dat naast het winkelcentrum Zuidplein is gebouw, beschikt over twee bassins. Een 25-meter doelgroepenbad, met beweegbare bodem, dat wordt gebruikt voor activiteiten zoals, FloatFit en zwemles. En een 50-meter wedstrijdbad waar vereniging trainingen en wedstrijden kunnen organiseren. Afgelopen vrijdag was dit 50-meter bad het spektakel voor ruim 343 kinderen die zich waagden aan de recordpoging bommetje springen en watertrappelen.

Kraaijvanger architect Vincent van der Meulen sprak tijdens de spetterende opening over het project: 'We zijn erg trots op het unieke, innovatieve en duurzame resultaat. We hopen dat Rotterdam in de toekomst veel plezier en gezondheid zal beleven aan het zwemcentrum.’

Het Zwemcentrum

Het verouderde historische Zwembad Charlois heeft plaatsgemaakt voor Zwemcentrum Rotterdam. Naast de zwembaden biedt het karakteristieke gebouw ruimte voor allerlei functies zoals kleedkamers, kantoren en bergruimte. Maar ook komt er een stadswinkel, horeca met terrassen en sportwinkels. Het wordt een levendig centrum, waarbij het nieuwe zwemcentrum hoopt met de veelzijdige activiteiten en mogelijkheden meer en nieuwe bezoekers te trekken.

Lees hier het persbericht over het Zwemcentrum!

Zwijgende snellende sporters druppen na, nat
Spetter, spetter, schaterende kinderen.
Zo klinkt de geboorte van de nieuwe zuiderstad.