Camera_09_op2.jpg

Brainpark Rotterdam

Vernieuwd Brainpark Rotterdam

5 juli 2023 j.l. is de bouw van het eerste woongebouw op Brainpark Rotterdam gestart. Dit markeert de start van de gebiedsontwikkeling die in de komende jaren het kantorengebied naar een levendig gemengd woon- en werkgebied transformeert.

Vlak naast de Erasmus universiteit zal het gebouw ruimte geven aan 614 woningen voor studenten, starters en jonge professionals met veel gedeelde voorzieningen, ondergrondse deelmobiliteit en een daktuin. Het multifunctionele woongebouw zorgt voor levendigheid op maaiveld. In de plint is er ruimte voor horeca, sport, co-working space en andere activiteiten waarmee het gebouw bijdraagt aan de woon- en werkbeleving van deze plek en de omliggende wijken. Op de 10e verdieping is een dakterras met fantastisch zicht op de skyline van Rotterdam. Aan het dakterras zijn de collectieve ruimtes voor bewoners gelegen. Hier kunnen ze samen koken, films kijken, muziek maken en relaxen.

Kraaijvanger Architects ontwierp een gebouw dat bestaat uit 3 volumes. De hoogbouw werkt als ankerpunt op de schaal van de skyline; de middenbouw begeleid het verkeer richting de Erasmus universiteit en maasboulevard; de laagbouw voegt zich met balkons, horeca in de intiemere schaal van Brainpark.

Niet alleen vormen deze appartementen ongeveer 15% van het doorbouwakkoord van de gemeente Rotterdam, het gebouw geeft bovendien Brainpark en de entree van Rotterdam een nieuw gezicht. Het geheel levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Oostflank van Rotterdam.

opdrachtgever

Blue-house BV, Ridge BV, Greystar

ontwerp

2019-2023

locatie

Rotterdam

BVO

31.894 m²

team

Vincent van der Meulen , Edward Timmermans , Hashmat Fagirzada, Sanne Sophie Hoogkamer , Tatjana Djordjevic , Joon Hyung Park, Jochen Aarts, Jik Mosch, Leslie Che

adviseurs

ECHO Urban Design, Zonneveld ingenieurs b.v., LBP|SIGHT, Rho, RGS Groep Zeker Fiscaal, Houthoff, Lexence, Eneco, Bim&Beyond, SkaaL bouweconomisch adviesbureau.

The more that you read, the more things you will know. The more that you learn, the more places you’ll go. - Dr. Seuss