Kraaijvanger Architects genomineerd voor Koning Willem I Prijs 2024

12.03.2024

Kraaijvanger Architects is een van de twaalf genomineerden voor de Koning Willem I MKB-Prijs, de ‘Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven’. De tweejaarlijkse prijzen voor moedig, veerkrachtig en duurzaam ondernemerschap worden in mei uitgereikt. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

“Wij zijn enorm trots op onze nominatie! Elk gebouw is een kans de wereld beter te maken, elk gebouw kan bijdragen aan het verduurzamen van een nieuwe branche. Elk project kan weer meer bedrijven en mensen meenemen in het bouwen met een positieve footprint. zegt Vincent van der Meulen van Kraaijvanger Architects. We kijken uit naar onze pitch voor een plek in de finale.”

MKB: motor van de Nederlandse economie

Volgens vakjuryvoorzitter Niels Onkenhout is het MKB ontzettend belangrijk voor de Nederlandse economie. “Het MKB wordt niet voor niets de motor van onze economie genoemd. Zij zorgen voor bijna driekwart van de werkgelegenheid in Nederland en ze zijn in staat om daadkracht en innovatie om te zetten naar resultaten die echt bijdragen aan de oplossing van complexe maatschappelijke vraagstukken. Het bedrijfsleven is dus van onschatbare waarde voor Nederland.”

Koning Willem I Prijs

De Koning Willem I Prijs is een initiatief van de Koning Willem I Stichting. Succesvolle ondernemingen die bijdragen aan positieve verandering in de samenleving worden beloond en in de schijnwerpers gezet.

“Onze jury eert organisaties die zich onderscheiden in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie. Het is inspirerend om te zien dat de BV Nederland nog altijd beschikt over veerkracht en innovatiekracht en dat steeds meer bedrijven zich actief richten op maken van positieve impact op mens en milieu”, aldus directeur Romy Blankenspoor.

Pitchen voor een finaleplaats

In de komende weken maken alle genomineerden zich klaar voor de pitchdagen voor de vakjury. Bas Niese managing partner bij Kraaijvanger Architects “We hebben er zin in om ons te presenteren aan de jury in de pitch. We hebben ons tot doel gesteld de gebouwde wereld te veranderen en verduurzamen. Dit doen we niet alleen voor onze klanten maar we stellen ook onze kennis beschikbaar voor collega’s en partners uit de keten. Samen bereiken we meer!”

In april worden de finalisten bekendgemaakt en in mei weten we wie de winnaars zijn van de Koning Willem I Prijzen 2024.

Op de website van Koning Willem I Prijs zijn alle genomineerden terug te vinden.

De Koning Willem I Stichting is in het leven geroepen door De Nederlandsche Bank N.V. en een aantal aan het bedrijfsleven gelieerde organisaties. Sinds 1958 kent de Stichting prijzen en plaquettes voor onderscheidend ondernemerschap toe. De Koning Willem I Stichting heeft als doelstelling de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien en daarmee het aanzien van het Nederlandse bedrijfsleven te vergroten.

De Koning Willem I Prijzen zijn onafhankelijke ondernemingsprijzen en worden actief gesteund door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In het bestuur zijn vertegenwoordigd De Nederlandsche Bank N.V., VNO-NCW, MKB Nederland, De Maatschappij, Instituut Nederlandse Kwaliteit, Nive, Kamer van Koophandel Nederland, Koninklijk Instituut van Ingenieurs, Nederlandse Vereniging van Banken, Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants, Duurzaamheid.nl en Nederlandse Loterij. De Koning Willem I Stichting is trots op haar onafhankelijkheid. De bestuurders zijn intensief betrokken bij het bedrijfsleven.

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours