Van stadsdeelkantoor naar Zwemcentrum Rotterdam in Gevelbouw

16.05.2018

Vaktijdschrift Gevelbouw publiceert een artikel over de gevel van Zwemcentrum Rotterdam. De gevel is ontworpen door Kraaijvanger architect Vincent van der Meulen en gerealiseerd door gevelbouwer De Groot & Visser.

Zwemcentrum Rotterdam is een unieke situatie waarin een voormalig stadsdeelkantoor een zwembad werd. De bestaande gevel van het kantoor is duurzaam gerenoveerd en zo veel mogelijk behouden. De gevel van de uitbreiding bestaat uit ramen met verschillende groottes. De Groot & Visser is verantwoordelijk voor realisatie van zowel de nieuwbouw als de renovatie van de oudbouw. Ze hebben de gevel verrijkt met innovatieve elementen die aansluiten bij het zwembadklimaat. Het eindresultaat is een gebouw dat de omgeving direct een ware metamorfose geeft.

Architect Vincent van der Meulen spreekt in het artikel kort over de rol van zijn project in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid. 'We maken een grote schoonmaak in het gebied en nemen daarbij afscheid van het gefragmenteerde karakter van de bestaande bebouwing. Daarvoor in de plaats komen heldere, stevige bouwblokken.' Als supervisor van het stedenbouwkundig plan Hart van Zuid is Kraaijvanger Architects betrokken bij diverse transformaties en nieuwbouwprojecten in Rotterdam-Zuid. Het Zwemcentrum is het eerst gerealiseerde project binnen dit plan.

Lees het hele artikel over Zwemcentrum Rotterdam in Gevelbouw!

Zwijgende snellende sporters druppen na, nat
Spetter, spetter, schaterende kinderen.
Zo klinkt de geboorte van de nieuwe zuiderstad.