De Hub voor asielzoekers

Afbeelding

De groeiende toestroom asielzoekers is op het moment het belangrijkste politieke vraagstuk. Inmiddels ligt het ook als ontwerpopgave op de tafel. In ArchitectuurNL staat een uitgebreid artikel over het probleem rondom de huisvesting van asielzoekers, waarin ook de Hub van Kraaijvanger Architects naar voren komt als een voorbeeld van mogelijke oplossingen.

Lees meer

Stadskantoor Utrecht in vol ornaat

Afbeelding

Heel even is Stadskantoor Utrecht in volle glorie te aanschouwen. Fotograaf Stijn Poelstra toog naar Utrecht om dit unieke moment voor ons vast te leggen. Kantoorpand Leeuwesteijn dat voor het stadskantoor stond is gesloopt om plaats te maken voor een World Trade Center. Later dit jaar wordt begonnen aan de bouw van het 70 meter hoge kantoorgebouw ontworpen door MVSA Architects.

Lees meer

Vincent van der Meulen op de VOGON studiemiddag

Afbeelding

Wat is het kantoor van de toekomst? Vincent van der Meulen vertelt zijn visie hierop tijdens de 43e VOGON studiemiddag op vrijdag 29 april. Daarnaast staat hij stil bij de wijze waarop een architect in zijn ontwerp rekening houdt met verschillende ontwikkelingen, zoals steden die weer steeds populairder worden en bedrijven en werknemers die in steden innovatiever en productiever zijn.

Lees meer

Verhalen van Staal en Steen

Afbeelding

TV Rijnmond besteedt aandacht aan De Doelen in de serie Verhalen van Staal en Steen. Het programma laat in iedere aflevering zien dat gebouwen hun eigen geschiedenis schrijven met hun eigen betekenis.

Lees meer

Sint Dominicuskerk wordt Rijksmonument

Afbeelding

Op zaterdag 16 april is de Sint Dominicuskerk in Rotterdam aangewezen als Rijksmonument. Een project dat Kraaijvanger Architects opleverde in 1960 naar het ontwerp van Chris Knol. Nederland kent in totaal bijna 200 rijksmonumenten uit de periode van de wederopbouw 1940-1965 waarvan er 26 in Rotterdam staan.

Lees meer

40,48 in de Hub

Afbeelding

Unieke kans: neem woensdag 13 april om 20:00 een kijkje in de Hub. Merel Pit van Kraaijvanger Architects vertelt over het realisatieproces van de Hub en alles wat daarbij komt kijken. De bewoner Maurits stelt normaliter zijn huis niet open, maar tijdens het evenement kun je een exclusief kijkje nemen bij het prototype van de Hub in Het Gele Gebouw.

Lees meer

Kurkeiken bovenop stadkantoor Venlo

Afbeelding

Met een bouwkraan werden ze door het dak getakeld: twee kurkeiken die de lucht in het nieuwe stadskantoor van Venlo de lucht aangenaam moeten houden. Ze staan in een kas bovenop het dak van het gebouw en zuiveren de lucht die door de kas wordt aangezogen.

Lees meer

PWN bij de 10 beste Nederlandse kantoren

Afbeelding

Het hoofdkantoor van drinkwaterbedrijf PWN prijkt op de lijst met de tien beste kantoorgebouwen van Nederland. NRC schrijft dat in het kantoor slim is ingespeeld op hoe de communicatie tussen afdelingen kan worden bevorderd. Namelijk door de bestaande kantoorvleugels met elkaar te verbinden door de toevoeging van een atrium. Daarnaast zijn in de kantoorvleugels zijn op strategische plekken verticale verbindingen gerealiseerd in de vorm van open communicatietrappen en vides.

Lees meer

The Hub Lapse

Jaarbeurs MeetUp

Hart van Zuid

Het Dok in Rotterdam

RDW Veendam

Canisius College Nijmegen

Bikeparking @ Utrecht Central Station

Renovation and expansion of PWN

Pavilion in Roosendaal

Lipdub Fioretti College

Museum for the Caldic Collection

Dordrechts Museum

Temple de l'Amour

City Hall Venlo

City Hall Utrecht

JT Cinema

Provincial Government Building Noord-Holland

City Hall Almelo