Kranenburgh in Jaarboek

Afbeelding

Culturele buitenplaats Kranenburgh staat in het jaarboek Architectuur in Nederland 2013/2014. Samen met 29 andere projecten is het museum door de vierkoppige redactie geselecteerd.

Lees meer

Opening Stationsplein West

Afbeelding

Na een bouwtijd van twee en half jaar is op 13 maart Stationsplein West in Utrecht opgeleverd. Het plein vormt de schakel tussen het Jaarbeursplein, Utrecht Centraal en het nieuwe stadskantoor. De openingshandeling werd verricht door Victor Everhardt, wethouder voor Volksgezondheid, Welzijn/WMO en het Stationsgebied.

Lees meer

In memoriam Chris Knol - BNA

Afbeelding

Chris Knol was uitzonderlijk. Als mens, als architect en als voorzitter van de BNA. Hij was niet alleen een waardige en deskundige beoefenaar van het architectenberoep, maar ook gaf hij binnen en buiten zijn vak blijk van een grote maatschappelijke en sociale betrokkenheid.

Lees meer

Overlijden Chris Knol

Afbeelding

Chris Knol (1926) is sinds 1956 meer dan dertig jaar als architect betrokken geweest bij architectenbureau Kraaijvanger; 21 jaar lang maakte hij deel uit van de directie. Belangrijke werken uit zijn oeuvre zijn de Citykerk Het Steiger Sint Dominicus in Rotterdam, het Sint Franciscusgasthuis in Rotterdam en het Hoofdkantoor van Aegon in Den Haag. Van 1989 tot 1993 was hij voorzitter van de Bond van Nederlandse Architecten.

Lees meer

Interview Annemiek Bleumink

Afbeelding

Het Turkse tijdschrift KONSEPT PROJELER heeft Annemiek Bleumink geïnterviewd over haar ontwerpmissie voor 2014. Volgens Annemiek neemt de bouwopgave steeds meer aan complexiteit toe. Deze speelt zich immers vooral af in de bestaande stad en steeds vaker in bestaande panden. Duurzaamheid, kostenefficiëntie en flexibiliteit zijn daarbij sleutelbegrippen.

Lees meer

Publicatie in de Architect

Afbeelding

"Kan een gebouw duurzaamheid inzichtelijk maken voor de gewone burger? Of zelfs voor een van de jongste deelverzamelingen in deze groep, namelijk peuters en kleuters? Kraaijvanger deed hier een poging toe met het nieuwe Early Childhood Center van de American School of The Hague."

Lees meer

Renovation and expansion of PWN

Pavilion in Roosendaal

Lipdub Fioretti College

Museum for the Caldic Collection

Dordrechts Museum

Temple de l'Amour

City Hall Venlo

City Hall Utrecht

JT Cinema

Provincial Government Building Noord-Holland

City Hall Almelo