David Hess associé bij Kraaijvanger

Afbeelding

Kraaijvanger benoemt David Hess als associé. Hess werkt sinds 2008 als projectarchitect bij Kraaijvanger. "Wij hebben David leren kennen als een gedreven, nieuwsgierige en ondernemende architect met een brede interesse. Dat hij nu tevens verantwoordelijk is voor de acquisitie van opdrachten is een logische stap in zijn carrière bij ons", aldus Vincent van der Meulen.

Lees meer

Demontabele muziekzaal Tropicana

Afbeelding

Popkantoor heeft bij de gemeente Rotterdam een innovatief plan ingediend om een middelgroot poppodium te realiseren in het voormalige zwemparadijs aan de Maas. Sinds de sluiting van WATT is Rotterdam immers verstoken van een middelgrote  muziekzaal. Kraaijvanger ontwikkelde voor het plan een concept met veerkracht: een verplaatsbare en demontabele zaal met een capaciteit van 1.100 bezoekers.

Lees meer

Nieuwe partner: Ries Meertens

Afbeelding

Ries Meertens is vanaf 1 januari 2015 mede-eigenaar van Kraaijvanger. Naast de drie partnerarchitecten Dirk Jan Postel, Hans Goverde, Vincent van der Meulen en Daniela Schelle (associate) vervult hij de rol van managing partner. In deze rol is Meertens verantwoordelijk voor alle strategische, commerciële, organisatorische en zakelijke onderwerpen.

Lees meer

Extrapoleren of de horizon zoeken

Afbeelding

"Onlangs, bij de presentatie van de Cobouw 50, (een soort Quote voor aannemers) was er een keynote-speech van Rob van Gijzel, burgemeester van Eindhoven. Een met passie gebracht verhaal, waarbij hij de toehoorders voorhield dat het nooit meer zo ging worden als het was.

Lees meer

Stadskantoor Utrecht kleurt

Afbeelding

Komende tijd sprankelt stadskantoor Utrecht aan de Jaarbeurspleinkant. Wanneer de duisternis valt, verandert het witte stadskantoor tot 10 januari in een kleurrijke verschijning.

Lees meer

Kraaijvanger verhuist naar de stad!

Afbeelding

Van een voormalig en getransformeerd filtergebouw aan de Maas vertrekken we naar CalypSO in het bruisende hart van Rotterdam. Geen zicht meer op imposante schepen, maar op heel veel mensen in auto's en trams, op fietsen en te voet.

Lees meer

Behoud karakter stadskantoor Tilburg

Afbeelding

Alles van waarde is weerloos. Deze dichtregel van Lucebert is zeker van toepassing in de laatste ontwikkelingen rondom de verbouwingsplannen voor het stadskantoor in Tilburg. Dit gebouw is ontworpen door Kraaijvanger en opgeleverd in 1971. De gemeente is voornemens het gebouw tot op het skelet te strippen waarmee het oorspronkelijke ontwerp sneuvelt.

Lees meer

Stadskantoor Utrecht in het nieuws

Afbeelding

De afgelopen maand was Stadskantoor Utrecht veelvuldig in het nieuws. Nieuwsuur besteedde aandacht aan de opening voor het publiek op 7 oktober en in verschillende (dag)bladen verschenen publicaties. Zo schreef Bob Witman een recensie in de Volkskrant: "Eindelijk goed nieuws over het rommeligste stadscentrum van Nederland: het stadskantoor van Utrecht gaat open."

Lees meer

Een gebouw is geen eindproduct

Afbeelding

Is het mogelijk dat de bouwsector het concept van de circulaire economie omarmt, waardoor toegepaste materialen voortdurend worden hergebruikt? The RIBA Journal nodigde Vincent van der Meulen in Londen uit om deel te nemen aan een rondetafel van deskundigen om de problemen die hierbij om de hoek komen, te overwegen.

Lees meer

Jaarbeurs MeetUp

Hart van Zuid

Het Dok in Rotterdam

RDW Veendam

Canisius College Nijmegen

Bikeparking @ Utrecht Central Station

Renovation and expansion of PWN

Pavilion in Roosendaal

Lipdub Fioretti College

Museum for the Caldic Collection

Dordrechts Museum

Temple de l'Amour

City Hall Venlo

City Hall Utrecht

JT Cinema

Provincial Government Building Noord-Holland

City Hall Almelo