Boekpresentatie: Evert en Herman Kraaijvanger

Afbeelding

Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat Rotterdam is gebombardeerd. Al tijdens de Tweede Wereldoorlog begon de stad aan haar wederopbouw. Het verwoeste centrum kreeg een nieuw gezicht dankzij de inzet van verschillende architecten.

Lees meer

De architect en zijn tijd

Afbeelding

"Het zal je maar gebeuren: ouder worden als je een creatief beroep hebt. Je wordt links en rechts voorbij gelopen en eenmaal werkeloos kom je nooit meer aan de bak. Wat is er aan de hand? Hoe komt het dat we de helden van kort geleden al weer zijn vergeten? En is er een remedie voor de ouder worden architect?

Lees meer

Transformatie Willem de Kooning Academie

Afbeelding

Van een verborgen bolwerk naar een open, transparant en spannend instituut. De Rotterdamse Willem de Kooning Academie (WdKA) opende zaterdag 31 oktober haar compleet verbouwde onderkomen. TomDavid Architecten en Kraaijvanger Architects tekenden voor het ontwerp, waarbij het rijksmonumentale bankgebouw aan de Blaak en een recenter schoolgebouw aan de Wijnhaven zijn samengebracht tot één gebouw voor de kunsten. K-support was verantwoordelijk de uitvoeringstekeningen.

Lees meer

De toekomst van parkeren

Afbeelding

Momenteel zijn er 1 miljard auto’s op de wereld en de prognose is dat dit de komende jaren verdubbelt. Elke auto gebruikt gemiddeld 2,5 parkeerplek (één thuis, één op kantoor en één bij het winkel- of sportcentrum). Dit heeft een grote impact op de benodigde parkeerruimte. Tegelijkertijd lijkt het aanneembaar dat we ons over enkele decennia steeds meer verplaatsen in zelfrijdende auto’s. Volgens onderzoek van MIT (Massachusetts Institute of Technology) kan dit in de steden leiden tot een krimp van het aantal auto’s van 65%.

Lees meer

Gezocht: stagiair(e) commerciële economie

Afbeelding

Voor ons bureau voor architectuur zoeken wij een enthousiaste en leergierige stagiaire commerciële economie die onze marketing- en communicatieafdeling kan ondersteunen. Je gaat je bij ons bezighouden met marktonderzoek en concurrentieanalyse ter versterking van onze marktpositie en onze propositie.

Lees meer

de Bomen van Buisman

Afbeelding

"Het museum leek voor de expositie gemaakt, en omgekeerd zag het museum er met dit werk op zijn best uit", aldus Dirk Jan Postel. Hij was zondag 13 september in museum Kranenburgh waar de opening plaatsvond van de expositie ‘de Bomen van Buisman’.

Lees meer

Media & communicatie stagiair(e) gezocht

Afbeelding

Voor onze afdeling marketing & business development zoeken wij een enthousiaste en leergierige stagiair die het merk Kraaijvanger versterkt. Het gaat om een meeloopstage waar je veel praktijkervaring op kan doen. Zo help je onder andere mee aan het onderhouden van onze website en social media, werk je mee aan marketingcampagnes en ondersteun je verschillende PR-werkzaamheden.

Lees meer

Jaarbeurs MeetUp

Hart van Zuid

Het Dok in Rotterdam

RDW Veendam

Canisius College Nijmegen

Bikeparking @ Utrecht Central Station

Renovation and expansion of PWN

Pavilion in Roosendaal

Lipdub Fioretti College

Museum for the Caldic Collection

Dordrechts Museum

Temple de l'Amour

City Hall Venlo

City Hall Utrecht

JT Cinema

Provincial Government Building Noord-Holland

City Hall Almelo