Stadskantoor Utrecht geopend

Afbeelding

Dinsdag 7 oktober is het nieuwe stadskantoor van Utrecht geopend door burgemeester Jan van Zanen. De bouw van het Stadskantoor Utrecht was vanwege de locatie complex en ambitieus: direct naast Utrecht Centraal, één van de drukste openbaar vervoersknooppunten van Nederland.

Lees meer

Werkomgeving die verbindt en beschut

Afbeelding

Een lege plek in de stad opnieuw waarde geven. Dat is Kraaijvangers streven met de bouw van het nieuwe stadhuis van Almelo. Het vakblad 'Stedenbouw' publiceerde een uitgebreid artikel over het ontwerp. Het stadhuis staat aan een waterboulevard en is omringd door groen. De transparante plint begeleidt de route van de binnenstad naar het station.

Lees meer

Manifest: Tegen Abstractie

Afbeelding

Voor Architectuur NL heeft Dirk Jan Postel een manifest tegen abstractie geschreven. De gevolgen van abstractie zijn immers altijd reëel. "Een vergaande toename van abstractie in onze dagelijkse handelingen is emblematisch voor onze tijd. Abstract in de zin van weggetrokken bij de werkelijkheid."

Lees meer

Metamorfose vergadercentrum Jaarbeurs

Afbeelding

Samenkomen en ontmoeten is de afgelopen jaren enorm veranderd. Bijeenkomsten worden informeler, kleiner, sneller en minder tijdgebonden. Techniek en digitalisatie spelen een steeds grotere rol. Dit vraagt om flexibiliteit en slimme oplossingen.

Lees meer

Beschikbare (hoofd)opzichters

Afbeelding

Kraaijvanger heeft per direct een ervaren opzichter en een ervaren hoofdopzichter ter beschikking. Beiden hebben ze ervaring in grote en kleine projecten - utiliteitsbouw & woningbouw.

Lees meer

Vernieuwde entree voor de Doelen

Afbeelding

De transformatie van de plint van de Doelen is zo goed als klaar! Bezoekers worden nu weer in stijl ontvangen. Het is Kraaijvangers ambitie om de stedelijke openbaarheid het gebouw in te brengen en zo te komen tot een betere relatie tussen het concertgebouw en zijn omgeving. Het ontwerpt gaat uit van de oorspronkelijke opzet, ook door Kraaijvanger gemaakt, waarbij de begane grond een verlengstuk van de stad is.

Lees meer

Opening Early Childhood Center

Afbeelding

Afgelopen vrijdag is het Early Childhood Center van de American School in Wassenaar officieel geopend. Aanwezig waren o.a. de burgemeester van Wassenaar, Jan Hoekema, en de Amerikaanse ambassadeur, Timothy Broas. Hans Goverde heeft namens Kraaijvanger de directeur van ASH, Rick Spradling, een groene speelgoedhond als cadeau overhandigd.

Lees meer

Canisius College Nijmegen

Fietsen in Utrecht willen nooit meer anders

Renovation and expansion of PWN

Pavilion in Roosendaal

Lipdub Fioretti College

Museum for the Caldic Collection

Dordrechts Museum

Temple de l'Amour

City Hall Venlo

City Hall Utrecht

JT Cinema

Provincial Government Building Noord-Holland

City Hall Almelo