Duurzame transformatie

Afbeelding

“Binck Zuid in de Sdu-kantoren laat een transformatie naar woningen goed toe en biedt een geweldige kans het gebouw zero-energy te maken. Aan het eind van de transformatie hebben we hier zeventig bijzondere en duurzame woningen”

Lees meer

Hart van Zuid in beeld

Afbeelding

Het grootschalige project Hart van Zuid blijft niet onopgemerkt! Dinsdag 21 juni besteedde het NOS Journaal aandacht aan dit project, Kraaijvanger Architects verzorgt het stedenbouwkundig ontwerp en is supervisor van het gebiedsplan Hart van Zuid. Bovendien maakt Kraaijvanger de ontwerpen voor een aantal objecten.

Lees meer

Gesloten kringlopen en de mens centraal

Afbeelding

‘We zijn niet direct gaan schetsen, maar begonnen met de processen in en rond Stadskantoor Venlo. Welke stromen gaan erin en eruit? Welke cyclussen kun je sluiten?’ Dit heeft geleid tot een uniek gebouw met een groene gevel. Testen in het laboratorium van de TU Eindhoven hebben aangetoond dat de groene gevel de buitenlucht zuivert en 30% NOx en CO2 uit de lucht haalt.

Lees meer

Stad aan de rivier

Afbeelding

“De relatie met de rivier staat haaks op het typische havenkarakter van Rotterdam”, stelt Wijnand Galema, architectuurhistoricus en kenner van de Rotterdamse geschiedenis. We interviewen hem aan de hand van citaten die zijn ontleend aan het boekje ‘Hoe zal Rotterdam bouwen’ dat Herman Kraaijvanger in 1946 schreef.

Lees meer

Wij zoeken een enthousiaste stagiaire bouwkunde

Afbeelding

Je krijgt bij ons de kans mee te werken aan interessante projecten. Kraaijvanger Architects houdt zich vooral bezig met grootschalige duurzame projecten in de stedelijke context. Als stagiair biedt je ondersteuning bij diverse werkzaamheden waaronder het maken van studiemaquettes, presentatietekeningen en ontwerponderzoek. 

Lees meer

Stadskantoor Venlo opgeleverd

Afbeelding

Voor het ontwerp van het onlangs opgeleverde stadskantoor van Venlo hebben de hoge duurzaamheidsambities een bepalende rol gespeeld. Dit stadskantoor is nagenoeg volledig ontworpen en gerealiseerd volgens de principes van Cradle to Cradle en is geheel energieneutraal. Testen in het laboratorium van de TU in Eindhoven hebben aangetoond dat de groene gevel de vieze buitenlucht zuivert en 30% NOx en CO2 uit de lucht haalt.

Lees meer

Museum Arnhem

Afbeelding

Donderdag 9 juni 2016 presenteerde het collectief van Kraaijvanger Architects, krft en Kokke hun visie op het museum van Arnhem. Het project behelst de restauratie van het monumentale deel, een voormalige Heerensocieteit, en een uitbreiding van 2300 m2. De visie houdt de bouw in van nieuwe expositieruimte in de stuwwal, met uitzicht op de Rijn. Dit nieuwe museumdeel wordt verbonden met de sociëteit waarin alle overige, publieke, functies worden opgenomen. Het museum krijgt er een entree aan het Onderlangs bij.

Lees meer

Het effect van Vincent van der Meulen

Afbeelding

'Ik wil door innoveren tot gebouwen honderd procent circulair zijn.' In een video van de BNA vertelt Vincent van der Meulen van Kraaijvanger Architects over zijn passie voor architectuur. Hij vertelt dat hij met gebouwen wil bijdragen aan het geluk van mensen en legt uit waarom dit zijn ambitie is.

Lees meer

Het effect van Vincent van der Meulen

The Hub Lapse

Jaarbeurs MeetUp

Hart van Zuid

Het Dok in Rotterdam

RDW Veendam

Canisius College Nijmegen

Bikeparking @ Utrecht Central Station

Renovation and expansion of PWN

Pavilion in Roosendaal

Lipdub Fioretti College

Museum for the Caldic Collection

Dordrechts Museum

Temple de l'Amour

City Hall Venlo

City Hall Utrecht

JT Cinema

Provincial Government Building Noord-Holland

City Hall Almelo