Stadhuis Almelo in gebruik

Afbeelding

Stadhuis Almelo opent maandag 30 maart haar deuren voor bezoekers en medewerkers. Bijna 2 maanden eerder - op 6 februari - is het officieel opgeleverd. Misschien wel het duurzaamste stadhuis van Nederland kreeg in 2012 al het duurzaamheidskenmerk BREAAM-NL Excellent.

Lees meer

Tekeningen werkelijkheid maken

Afbeelding

Wat op tekening staat wordt ook waargemaakt. Daar staan wij als Kraaijvanger voor. Voor alle fasen in het bouwproces hebben wij onze eigen mensen. Veel collega-architectenbureaus kunnen echter als gevolg van de crisis niet meer deze full service dienstverlening aanbieden, maar hebben wel behoefte aan een goede technische uitwerking van hun ontwerpen. Daarom heeft Kraaijvanger K-support in het leven geroepen.

Lees meer

One stop shopping

Afbeelding

"Sterarchitecten ontlenen hun status vooral aan bijzondere vormgeving. Behoren tot de haute-couture van de bouwkunst is vooral een uiterlijke kwestie. Het gebouw als beeld-icoon is inhoudelijk (programma, plattegrond, functionaliteit) vaak niet bijzonder en munt ook niet uit door een bijzondere techniek of architectonische innovatie. Gek eigenlijk, want daar begon het modernisme nu juist wel mee.

Lees meer

Hans Goverde keynote C2C Seminar

Afbeelding

Hoe pas je C2C toe in de praktijk? Hans Goverde gaat hier uitvoerig op in tijdens het C2C Seminar, dat op 22 april plaatsvindt in de ACCSYS Technologies Productie Faciliteit in Arnhem. Als case gebruikt hij stadskantoor Venlo dat een icoon is voor het Cradle to Cradle gedachtegoed.

Lees meer

Fietsroute langs oude Kraaijvangers

Afbeelding

De oprichters van ons bureau, de broers Evert (1899) en Herman (1903) Kraaijvanger, behoren tot de belangrijkste Rotterdamse architecten. Tijdens de wederopbouw bepaalden zij in grote mate het uiterlijk van het Rotterdamse centrum. Fiets mee langs oude Kraaijvangers van na de Tweede Wereldoorlog, zoals de drie Rijksmonumenten: de Steigerkerk, het Stationspostkantoor en de Doelen.

Lees meer

Places by & for people

Afbeelding

Check out ons inspiratiemagazine 'Places by & for people'. Over wie we zijn, met wie we samenwerken en voor wie we ontwerpen. Voor ons is elk gebouw uniek. Wij identificeren ons met de opdrachtgevers, de gebruikers, de bezoekers en de makers van onze gebouwen.

Lees meer

Toekomstig wonen doe je in de Hub

Afbeelding

Hoe wonen wij in de toekomst? Dit vroeg woningcorporatie Havensteder zich af en schreef vervolgens eind 2014 een prijsvraag uit. Kraaijvanger presenteerde de Hub en won - samen met twee andere inzenders - de vakprijs. Alle drie krijgen ze de kans om hun inzending verder te brengen.

Lees meer

Stadskantoor Venlo bereikt hoogste punt

Afbeelding

Een bijzonder gebouw dat Cradle to Cradle ontwerpen naar een hoger niveau brengt. Dat is stadskantoor Venlo. Het gebouw bereikte vrijdag 27 februari zijn hoogste punt - op ongeveer 43 meter. Ter gelegenheid hiervan gaf wethouder Wim van Beucken een speech over het vooruitstrevende karakter van het stadskantoor.

Lees meer

Jaarbeurs MeetUp

Hart van Zuid

Het Dok in Rotterdam

RDW Veendam

Canisius College Nijmegen

Bikeparking @ Utrecht Central Station

Renovation and expansion of PWN

Pavilion in Roosendaal

Lipdub Fioretti College

Museum for the Caldic Collection

Dordrechts Museum

Temple de l'Amour

City Hall Venlo

City Hall Utrecht

JT Cinema

Provincial Government Building Noord-Holland

City Hall Almelo