De Hub wint prijsvraag Wonen in de toekomst

Afbeelding

Als winnende plan voor de prijsvraag Wonen in de Toekomst is door een vakjury de Hub gekozen van David Hess. De Hub is een demontabel, modulair woonsysteem waarin voorzieningen zijn opgenomen voor wooncomfort in de breedste zin. De Hub is het antwoord op de vraag 'hoe wonen wij in de toekomst?' die woningcorporatie Havensteder stelde bij het uitschrijven van de prijsvraag. 

Lees meer

Kraaijvanger tijdens de wederopbouw Rotterdam

Afbeelding

Donderdag 14 mei is het 75 jaar geleden dat het stadshart van Rotterdam gebombardeerd werd. Na de oorlog gingen de Rotterdammers met man en macht aan de slag voor de wederopbouw. Een belangrijke rol daarin is weggelegd voor de oprichters van ons bureau, Evert (1899) en Herman (1903) Kraaijvanger.

Lees meer

Kraaijvanger op de Provada

Afbeelding

Hoe houdt u vastgoed rendabel in onze dynamische wereld? Met deze vraag als uitgangspunt, presenteren Kraaijvanger Architecten, ABC Nova en DGMR tijdens de Provada 2015 de nieuwe ‘WaardeScan’. We onderzoeken met dit innovatieve concept de mogelijkheden om een pand te verbeteren en laten zien wat dit betekent voor de waarde van het gebouw.

Lees meer

Kraaijvanger doet communicatieonderzoek

Afbeelding

Wij zijn benieuwd hoe mensen werkzaam in of betrokken bij de bouwsector aan hun vakinformatie komen en wat ze van de communicatie door bedrijven vinden. Zo kunnen wij onze communicatie afstemmen op de behoeftes en wensen die er leven.

Lees meer

Naar een volledig glazen kolom

Afbeelding

Een volledig glazen kolom is nog maar zelden toegepast, maar adviesbureau ABT ziet volop mogelijkheden om glas op deze manier te gebruiken. De Temple de l'Amour, waar een ogenschijnlijk afwezige glasconstructie een uitkragend houten dak draagt, is een van de projecten die heeft bijgedragen aan die innovatie. Het blad Bouwwereld beschrijft in de maarteditie de ontwikkeling van glas als constructief materiaal, waarbij de Temple de l'Amour als voorbeeld genoemd wordt.

Lees meer

Stadhuis Almelo in gebruik

Afbeelding

Stadhuis Almelo opent maandag 30 maart haar deuren voor bezoekers en medewerkers. Bijna 2 maanden eerder - op 6 februari - is het officieel opgeleverd. Misschien wel het duurzaamste stadhuis van Nederland kreeg in 2012 al het duurzaamheidskenmerk BREAAM-NL Excellent.

Lees meer

Jaarbeurs MeetUp

Hart van Zuid

Het Dok in Rotterdam

RDW Veendam

Canisius College Nijmegen

Bikeparking @ Utrecht Central Station

Renovation and expansion of PWN

Pavilion in Roosendaal

Lipdub Fioretti College

Museum for the Caldic Collection

Dordrechts Museum

Temple de l'Amour

City Hall Venlo

City Hall Utrecht

JT Cinema

Provincial Government Building Noord-Holland

City Hall Almelo