Van Beijing naar Wassenaar.

Afbeelding

Wat begon met een bezoek aan de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Beijing in 2008 wordt nu voltooid met de opening een nieuw museum in de Wassenaarse duinen. De strakke en uitgebalanceerde residentie, ontworpen door Dirk Jan Postel was voor de opdrachtgever reden om in 2009 Kraaijvanger Architects te benaderen. Joop van Caldenborgh verzamelde in zo’n 50 jaar de grootste privécollectie hedendaagse kunst van Nederland en zocht een eigen publiek onderkomen voor zijn collectie. Met de architect van de ambassadeursresidentie wilde Van Caldenborgh wel over het bouwen van een museum praten.

Lees meer

Ahrend Inspiration Centre in Streetview

Afbeelding

Vrijwel ieder gebouw ontworpen door Kraaijvanger Architects is terug te vinden in Google Streetview, er is virtueel omheen te lopen en in te zoomen. Maar het gebeurt niet vaak dat een door Kraaijvanger ontworpen interieur ook op deze manier is te bekijken. Het Ahrend Inspiration Centre is een combinatie van showroom en kantoor ontworpen door Kraaijvanger en nu beschikbaar voor een virtuele wandeling.

Lees meer

Duurzame transformatie

Afbeelding

“Binck Zuid in de Sdu-kantoren laat een transformatie naar woningen goed toe en biedt een geweldige kans het gebouw zero-energy te maken. Aan het eind van de transformatie hebben we hier zeventig bijzondere en duurzame woningen”

Lees meer

Hart van Zuid in beeld

Afbeelding

Het grootschalige project Hart van Zuid blijft niet onopgemerkt! Dinsdag 21 juni besteedde het NOS Journaal aandacht aan dit project, Kraaijvanger Architects verzorgt het stedenbouwkundig ontwerp en is supervisor van het gebiedsplan Hart van Zuid. Bovendien maakt Kraaijvanger de ontwerpen voor een aantal objecten.

Lees meer

Gesloten kringlopen en de mens centraal

Afbeelding

‘We zijn niet direct gaan schetsen, maar begonnen met de processen in en rond Stadskantoor Venlo. Welke stromen gaan erin en eruit? Welke cyclussen kun je sluiten?’ Dit heeft geleid tot een uniek gebouw met een groene gevel. Testen in het laboratorium van de TU Eindhoven hebben aangetoond dat de groene gevel de buitenlucht zuivert en 30% NOx en CO2 uit de lucht haalt.

Lees meer

Stad aan de rivier

Afbeelding

“De relatie met de rivier staat haaks op het typische havenkarakter van Rotterdam”, stelt Wijnand Galema, architectuurhistoricus en kenner van de Rotterdamse geschiedenis. We interviewen hem aan de hand van citaten die zijn ontleend aan het boekje ‘Hoe zal Rotterdam bouwen’ dat Herman Kraaijvanger in 1946 schreef.

Lees meer

Wij zoeken een enthousiaste stagiaire bouwkunde

Afbeelding

Je krijgt bij ons de kans mee te werken aan interessante projecten. Kraaijvanger Architects houdt zich vooral bezig met grootschalige duurzame projecten in de stedelijke context. Als stagiair biedt je ondersteuning bij diverse werkzaamheden waaronder het maken van studiemaquettes, presentatietekeningen en ontwerponderzoek. 

Lees meer

Stadskantoor Venlo opgeleverd

Afbeelding

Voor het ontwerp van het onlangs opgeleverde stadskantoor van Venlo hebben de hoge duurzaamheidsambities een bepalende rol gespeeld. Dit stadskantoor is nagenoeg volledig ontworpen en gerealiseerd volgens de principes van Cradle to Cradle en is geheel energieneutraal. Testen in het laboratorium van de TU in Eindhoven hebben aangetoond dat de groene gevel de vieze buitenlucht zuivert en 30% NOx en CO2 uit de lucht haalt.

Lees meer

Het effect van Vincent van der Meulen

The Hub Lapse

Jaarbeurs MeetUp

Hart van Zuid

Het Dok in Rotterdam

RDW Veendam

Canisius College Nijmegen

Bikeparking @ Utrecht Central Station

Renovation and expansion of PWN

Pavilion in Roosendaal

Lipdub Fioretti College

Museum for the Caldic Collection

Dordrechts Museum

Temple de l'Amour

City Hall Venlo

City Hall Utrecht

JT Cinema

Provincial Government Building Noord-Holland

City Hall Almelo