Stadskantoor Utrecht kleurt

Afbeelding

Komende tijd sprankelt stadskantoor Utrecht aan de Jaarbeurspleinkant. Wanneer de duisternis valt, verandert het witte stadskantoor tot 10 januari in een kleurrijke verschijning.

Lees meer

Kraaijvanger verhuist naar de stad!

Afbeelding

Van een voormalig en getransformeerd filtergebouw aan de Maas vertrekken we naar CalypSO in het bruisende hart van Rotterdam. Geen zicht meer op imposante schepen, maar op heel veel mensen in auto's en trams, op fietsen en te voet.

Lees meer

Behoud karakter stadskantoor Tilburg

Afbeelding

Alles van waarde is weerloos. Deze dichtregel van Lucebert is zeker van toepassing in de laatste ontwikkelingen rondom de verbouwingsplannen voor het stadskantoor in Tilburg. Dit gebouw is ontworpen door Kraaijvanger en opgeleverd in 1971. De gemeente is voornemens het gebouw tot op het skelet te strippen waarmee het oorspronkelijke ontwerp sneuvelt.

Lees meer

Stadskantoor Utrecht in het nieuws

Afbeelding

De afgelopen maand was Stadskantoor Utrecht veelvuldig in het nieuws. Nieuwsuur besteedde aandacht aan de opening voor het publiek op 7 oktober en in verschillende (dag)bladen verschenen publicaties. Zo schreef Bob Witman een recensie in de Volkskrant: "Eindelijk goed nieuws over het rommeligste stadscentrum van Nederland: het stadskantoor van Utrecht gaat open."

Lees meer

Een gebouw is geen eindproduct

Afbeelding

Is het mogelijk dat de bouwsector het concept van de circulaire economie omarmt, waardoor toegepaste materialen voortdurend worden hergebruikt? The RIBA Journal nodigde Vincent van der Meulen in Londen uit om deel te nemen aan een rondetafel van deskundigen om de problemen die hierbij om de hoek komen, te overwegen.

Lees meer

Jaarbeurszijde UtrechtCS place to be

Afbeelding

"Sinds een half jaar is de Jaarbeurszijde van Utrecht CS een place to be". Dit schrijft Anka van Voorthuijsen in een artikel over de tribunetrap in ArchitectuurNL 7/14. Volgens haar was de entree/uitgang aan de Jaarbeurszijde lang een locatie om zo snel mogelijk te passeren. Een ware non-plek. Maar sinds een half jaar is Stationsplen West totaal getransformeerd. "Mensen spreken er af."

Lees meer

Hart van Zuid vernieuwt in hoog tempo

Afbeelding

De grootscheepse kwaliteitverbetering van Hart van Zuid gaat zich in hoog tempo voltrekken. Het nieuwe 50-meterbad is al in het voorjaar van 2017 gereed en later dat jaar zijn ook de hallen van Ahoy aan de westzijde gerenoveerd. Kraaijvanger treedt op als supervisor van het gebied en als architect van verschillende panden.

Lees meer

RDW lichter en energiezuiniger

Afbeelding

Het complex van de RDW bestaat uit vier gebouwen, waarvan er drie ingrijpend worden verbouwd. Het gebouw wordt lichter en energiezuiniger, van energielabel G naar A++. Tevens wordt de werkomgeving aangenamer voor de medewerkers. Alle afdelingen worden met elkaar verbonden door een nieuw hart met bedrijfsrestaurant en binnentuin.

Lees meer

Stadskantoor Utrecht geopend

Afbeelding

Dinsdag 7 oktober is het nieuwe stadskantoor van Utrecht geopend door burgemeester Jan van Zanen. De bouw van het Stadskantoor Utrecht was vanwege de locatie complex en ambitieus: direct naast Utrecht Centraal, één van de drukste openbaar vervoersknooppunten van Nederland.

Lees meer

Jaarbeurs MeetUp

Hart van Zuid

Het Dok in Rotterdam

RDW Veendam

Canisius College Nijmegen

Bikeparking @ Utrecht Central Station

Renovation and expansion of PWN

Pavilion in Roosendaal

Lipdub Fioretti College

Museum for the Caldic Collection

Dordrechts Museum

Temple de l'Amour

City Hall Venlo

City Hall Utrecht

JT Cinema

Provincial Government Building Noord-Holland

City Hall Almelo