Stadskantoor Utrecht in het nieuws

Afbeelding

De afgelopen maand was Stadskantoor Utrecht veelvuldig in het nieuws. Nieuwsuur besteedde aandacht aan de opening voor het publiek op 7 oktober en in verschillende (dag)bladen verschenen publicaties. Zo schreef Bob Witman een recensie in de Volkskrant: "Eindelijk goed nieuws over het rommeligste stadscentrum van Nederland: het stadskantoor van Utrecht gaat open."

Lees meer

Kraaijvanger verhuist naar de stad!

Afbeelding

Van een voormalig en getransformeerd filtergebouw aan de Maas vertrekken we naar CalypSO in het bruisende hart van Rotterdam. Geen zicht meer op imposante schepen, maar op heel veel mensen in auto's en trams, op fietsen en te voet.

Lees meer

Een gebouw is geen eindproduct

Afbeelding

Is het mogelijk dat de bouwsector het concept van de circulaire economie omarmt, waardoor toegepaste materialen voortdurend worden hergebruikt? The RIBA Journal nodigde Vincent van der Meulen in Londen uit om deel te nemen aan een rondetafel van deskundigen om de problemen die hierbij om de hoek komen, te overwegen.

Lees meer

Jaarbeurszijde UtrechtCS place to be

Afbeelding

"Sinds een half jaar is de Jaarbeurszijde van Utrecht CS een place to be". Dit schrijft Anka van Voorthuijsen in een artikel over de tribunetrap in ArchitectuurNL 7/14. Volgens haar was de entree/uitgang aan de Jaarbeurszijde lang een locatie om zo snel mogelijk te passeren. Een ware non-plek. Maar sinds een half jaar is Stationsplen West totaal getransformeerd. "Mensen spreken er af."

Lees meer

Hart van Zuid vernieuwt in hoog tempo

Afbeelding

De grootscheepse kwaliteitverbetering van Hart van Zuid gaat zich in hoog tempo voltrekken. Het nieuwe 50-meterbad is al in het voorjaar van 2017 gereed en later dat jaar zijn ook de hallen van Ahoy aan de westzijde gerenoveerd. Kraaijvanger treedt op als supervisor van het gebied en als architect van verschillende panden.

Lees meer

RDW lichter en energiezuiniger

Afbeelding

Het complex van de RDW bestaat uit vier gebouwen, waarvan er drie ingrijpend worden verbouwd. Het gebouw wordt lichter en energiezuiniger, van energielabel G naar A++. Tevens wordt de werkomgeving aangenamer voor de medewerkers. Alle afdelingen worden met elkaar verbonden door een nieuw hart met bedrijfsrestaurant en binnentuin.

Lees meer

Stadskantoor Utrecht geopend

Afbeelding

Dinsdag 7 oktober is het nieuwe stadskantoor van Utrecht geopend door burgemeester Jan van Zanen. De bouw van het Stadskantoor Utrecht was vanwege de locatie complex en ambitieus: direct naast Utrecht Centraal, één van de drukste openbaar vervoersknooppunten van Nederland.

Lees meer

Werkomgeving die verbindt en beschut

Afbeelding

Een lege plek in de stad opnieuw waarde geven. Dat is Kraaijvangers streven met de bouw van het nieuwe stadhuis van Almelo. Het vakblad 'Stedenbouw' publiceerde een uitgebreid artikel over het ontwerp. Het stadhuis staat aan een waterboulevard en is omringd door groen. De transparante plint begeleidt de route van de binnenstad naar het station.

Lees meer

Manifest: Tegen Abstractie

Afbeelding

Voor Architectuur NL heeft Dirk Jan Postel een manifest tegen abstractie geschreven. De gevolgen van abstractie zijn immers altijd reëel. "Een vergaande toename van abstractie in onze dagelijkse handelingen is emblematisch voor onze tijd. Abstract in de zin van weggetrokken bij de werkelijkheid."

Lees meer

Metamorfose vergadercentrum Jaarbeurs

Afbeelding

Samenkomen en ontmoeten is de afgelopen jaren enorm veranderd. Bijeenkomsten worden informeler, kleiner, sneller en minder tijdgebonden. Techniek en digitalisatie spelen een steeds grotere rol. Dit vraagt om flexibiliteit en slimme oplossingen.

Lees meer

Jaarbeurs MeetUp

Hart van Zuid

Het Dok in Rotterdam

RDW Veendam

Canisius College Nijmegen

Bikeparking @ Utrecht Central Station

Renovation and expansion of PWN

Pavilion in Roosendaal

Lipdub Fioretti College

Museum for the Caldic Collection

Dordrechts Museum

Temple de l'Amour

City Hall Venlo

City Hall Utrecht

JT Cinema

Provincial Government Building Noord-Holland

City Hall Almelo