Kraaijvanger op de Provada

Afbeelding

Wilt u inzicht krijgen in de waarde van uw bestaand vastgoed en hoe u dat met enkele flexibele, creatieve ingrepen kunt vermeerderen? Kraaijvanger Architecten presenteert op het Transformatieplein van de Provada een innovatieve en praktische tool hiervoor. De Provada is het jaarlijkse ontmoetingspunt van de vastgoedbranche en vindt van 2 t/m 4 juni 2015 plaats in de RAI in Amsterdam.

Lees meer

Kraaijvanger doet communicatieonderzoek

Afbeelding

Wij zijn benieuwd hoe mensen werkzaam in of betrokken bij de bouwsector aan hun vakinformatie komen en wat ze van de communicatie door bedrijven vinden. Zo kunnen wij onze communicatie afstemmen op de behoeftes en wensen die er leven. Daarom heeft onze stagiaire Caroline Gersdorf voor haar afstudeeronderzoek een enquête opgesteld, die dit in kaart gaat brengen.

Lees meer

Naar een volledig glazen kolom

Afbeelding

Een volledig glazen kolom is nog maar zelden toegepast, maar adviesbureau ABT ziet volop mogelijkheden om glas op deze manier te gebruiken. De Temple de l'Amour, waar een ogenschijnlijk afwezige glasconstructie een uitkragend houten dak draagt, is een van de projecten die heeft bijgedragen aan die innovatie. Het blad Bouwwereld beschrijft in de maarteditie de ontwikkeling van glas als constructief materiaal, waarbij de Temple de l'Amour als voorbeeld genoemd wordt.

Lees meer

Stadhuis Almelo in gebruik

Afbeelding

Stadhuis Almelo opent maandag 30 maart haar deuren voor bezoekers en medewerkers. Bijna 2 maanden eerder - op 6 februari - is het officieel opgeleverd. Misschien wel het duurzaamste stadhuis van Nederland kreeg in 2012 al het duurzaamheidskenmerk BREAAM-NL Excellent.

Lees meer

Tekeningen werkelijkheid maken

Afbeelding

Wat op tekening staat wordt ook waargemaakt. Daar staan wij als Kraaijvanger voor. Voor alle fasen in het bouwproces hebben wij onze eigen mensen. Veel collega-architectenbureaus kunnen echter als gevolg van de crisis niet meer deze full service dienstverlening aanbieden, maar hebben wel behoefte aan een goede technische uitwerking van hun ontwerpen. Daarom heeft Kraaijvanger K-support in het leven geroepen.

Lees meer

One stop shopping

Afbeelding

"Sterarchitecten ontlenen hun status vooral aan bijzondere vormgeving. Behoren tot de haute-couture van de bouwkunst is vooral een uiterlijke kwestie. Het gebouw als beeld-icoon is inhoudelijk (programma, plattegrond, functionaliteit) vaak niet bijzonder en munt ook niet uit door een bijzondere techniek of architectonische innovatie. Gek eigenlijk, want daar begon het modernisme nu juist wel mee.

Lees meer

Hans Goverde keynote C2C Seminar

Afbeelding

Hoe pas je C2C toe in de praktijk? Hans Goverde gaat hier uitvoerig op in tijdens het C2C Seminar, dat op 22 april plaatsvindt in de ACCSYS Technologies Productie Faciliteit in Arnhem. Als case gebruikt hij stadskantoor Venlo dat een icoon is voor het Cradle to Cradle gedachtegoed.

Lees meer

Jaarbeurs MeetUp

Hart van Zuid

Het Dok in Rotterdam

RDW Veendam

Canisius College Nijmegen

Bikeparking @ Utrecht Central Station

Renovation and expansion of PWN

Pavilion in Roosendaal

Lipdub Fioretti College

Museum for the Caldic Collection

Dordrechts Museum

Temple de l'Amour

City Hall Venlo

City Hall Utrecht

JT Cinema

Provincial Government Building Noord-Holland

City Hall Almelo