Open Monumentendag 2015 met Kraaijvanger

Afbeelding

Op zaterdag 12 en zondag 13 september 2015 is het Open Monumentendag. Dit jaar is een van de thema's in Rotterdam '75 jaar Wederopbouw'. Kraaijvanger doet mee aan het programa met een wandeling, presentatie door Hans Goverde en een fietstocht. Deelnemers komen zo alles te weten over bekende wederopbouw iconen als de Doelen en vele andere Rotterdamse Kraaijvanger projecten van toen.

Lees meer

Nutrire il pianeta, energia per la vita: Expo Milano 2015

Afbeelding

"Voor wie de Expo 2015 in Milaan bezoekt en op Linate vliegt: aan de linkerzijde van het toestel heb je bij het landen een mooi uitzicht op het terrein, dat wordt gestructureerd door de oost-west georiënteerde 'decumano'. Deze brede hoofdas is mooi ontworpen, met alternerende holle en bolle schermen van zeildoek. Hieraan liggen de meeste paviljoens, met dwarsassen voor themagebouwen van de industrie en maatschappelijke organisaties zoals NGO's. Het thema is: "feeding the planet, energy for life".

Lees meer

Website K-support online

Afbeelding

Voor een goede technische uitwerking en ondersteuning bij de realisatie van bouwprojecten is K-support de aangewezen partner. K-support is door Kraaijvanger in het leven geroepen, om full-service dienstverlening te bieden aan alle partijen in de bouw. En dat blijkt een succes. Daarom heeft K-support sinds kort een eigen website: www.k-support.eu.

Lees meer

Kraaijvanger ontwerpt school / wijkcentrum in Moskou

Afbeelding

Kraaijvanger heeft de opdracht gewonnen om een kleuter- en basisschool te ontwerpen voor de nieuwe wijk Levoberezhny District in Moskou. De school fungeert tegelijkertijd als multifunctioneel centrum voor de buurt. Het voorstel voor een uitnodigend, ongebruikelijk en uitdagend gebouw voor de kinderen werd als beste gekozen door de opdrachtgever, Storm Properties. 

Lees meer

Tour de France langs Kraaijvanger-gebouwen in Utrecht

Afbeelding

Op zaterdag 4 juli barst in Utrecht het spektakel van de Tour de France los met de Grand Départ. We vinden het een hele eer dat er maar liefst vier Kraaijvanger-projecten te zien zijn rond de start en finish van de eerste etappe: het hoofdkantoor van de Rabobank, het Stadskantoor, het vergadercentrum van de Jaarbeurs (een interieuropdracht) én de fietsenstalling aan het Jaarbeursplein.

Lees meer

Onderwijl, wachtend op de revolutie

Afbeelding

"Een van de inzichten van de chaostheorie is dat een bepaalde toestand statisch lijkt, maar stapje voor stapje muteert tot hij instabiel is, en een kleine gebeurtenis een enorme verandering op gang brengt. Als een mooie dag die gaandeweg steeds broeieriger wordt, tot het ineens gaat onweren. 

Lees meer

Opening vernieuwd Stadskantoor Leidschendam-Voorburg

Afbeelding

Het vernieuwde Stadskantoor en het gerenoveerde Raadhuis van Leidschendam-Voorburg openen op zaterdag 4 juli hun deuren voor het publiek. Bij de vernieuwing en uitbreiding van het Stadskantoor door Kraaijvanger is extra aandacht besteed aan duurzaamheid, met als resultaat een Breeam 'very good' score. 

Lees meer

Dag van de Architectuur: een fietsrondje heden, verleden & toekomst

Afbeelding

Na de Tweede Wereldoorlog bepaalden de gebroeders Kraaijvanger in grote mate het uiterlijk van het Rotterdamse centrum. Een speciale fietsroute voert op zaterdag 20 juni, de Dag van de Architectuur, langs markante Kraaijvanger-gebouwen uit die wederopbouwperiode. Hieronder zijn drie Rijksmonumenten: het Stationspostkantoor, de Doelen en de Steigerkerk.

Lees meer

Kraaijvanger tijdens de Dag van de Architectuur in Den Haag & Utrecht

Afbeelding

De Haagse Poort, die de toegang tot Den Haag via de snelweg A12 vormt, is open voor bezoekers tijdens de Dag van de Architectuur op zaterdag 20 juni. Ramon Ong Alok geeft rondleidingen door het gebouw uit 1994. Hij werkte destijds onder leiding van Rob Ligtvoet, oud-Kraaijvanger directeur, aan het gebouw waar tegenwoordig o.a. Nationale Nederlanden kantoor houdt.

Lees meer

Kraaijvanger op de Provada

Afbeelding

Hoe houdt u vastgoed rendabel in onze dynamische wereld? Met deze vraag als uitgangspunt, presenteren Kraaijvanger Architecten, ABC Nova en DGMR tijdens de Provada 2015 (van 2 t/m 4 juni) de nieuwe WaardeScan. We onderzoeken met dit innovatieve concept de mogelijkheden om een pand te verbeteren en laten zien wat dit betekent voor de waarde van het gebouw.

Lees meer

Jaarbeurs MeetUp

Hart van Zuid

Het Dok in Rotterdam

RDW Veendam

Canisius College Nijmegen

Bikeparking @ Utrecht Central Station

Renovation and expansion of PWN

Pavilion in Roosendaal

Lipdub Fioretti College

Museum for the Caldic Collection

Dordrechts Museum

Temple de l'Amour

City Hall Venlo

City Hall Utrecht

JT Cinema

Provincial Government Building Noord-Holland

City Hall Almelo