Kraaijvanger onderzoekt

Afbeelding

Kraaijvanger heeft niet alleen stagiairs van de Technische Universiteiten, ook op de communicatie-afdeling loopt regelmatig een stagiair mee. Op dit moment is dat Saim Salman van de Hogeschool Rotterdam. Voor zijn stage doet hij onder ander een onderzoek naar de herkenbaarheid van Kraaijvanger en we vragen u daar bij te helpen door veertien korte vragen in te vullen.

Lees meer

Het Grote Kantorencongres

Afbeelding

Woensdag 23 november 2016 heeft Architectenweb een congres gehouden over het ontwerpen van kantoren in gebouw Infinity op de Amsterdamse Zuidas. Tijdens het congres werden de belangrijkste ontwikkelingen wat betreft de werkomgeving besproken: het ontwerpen op de gezondheid van medewerkers, de volgende stappen wat betreft Het Nieuwe Werken, en duurzaamheid voorbij Breeam.

Lees meer

RDW kantoor Veendam heropend

Afbeelding

Op 23 november 2016 is het gemoderniseerde en duurzame kantoor van de RDW in Veendam na twee jaar verbouwen officieel geopend door Burgemeester Sipke Swierstra. Het RDW gebouw in Veendam is in de afgelopen twee jaar volledig gerenoveerd en opnieuw opgebouwd, het is nu volledig aardbevingsbestendig en duurzaam. Er wordt nu gebruik gemaakt van aardwarmte en zonnepanelen. Daarnaast is het energielabel veranderd van G naar A+, een energiebesparing van 62,5% per jaar, wat resulteert in een jaarlijkse besparing van 60.000 kubieke meter aardgas. Het gebouw is nu niet alleen aardbevingsbestendig en duurzaam, het biedt flexibele werkplekken aan de ruim 400 werknemers die RDW Veendam in dienst heeft.

Lees meer

Documentaire Stadskantoor Venlo

Afbeelding

Het nieuwe stadskantoor van Venlo is vrijdag 14 oktober 2016 officieel geopend door de trotste burgemeester van Venlo en de commissaris van de Koning van Limburg. Beeldwerkwerk.tv maakte een documentaire over de bouw.

Lees meer

Opening CIC Rotterdam

Afbeelding

CIC Rotterdam was al ruim voor de oplevering in bedrijf, maar vanaf nu is de broedkamer voor startups op de vierde verdieping van het Groothandelsgebouw ook echt officieel geopend. Het ontwerp én de bouw van de 4000 m² werkruimtes, vergaderkamers, belplekken, douches, een keuken, een bar, een massagekamer is in recordtijd van zeven maanden gerealiseerd. Door de bouw in twee fases te verdelen konden de eerste werkplekken al verhuurd worden tijdens de bouw van de tweede fase.

Lees meer

Van Beijing naar Wassenaar.

Afbeelding

Wat begon met een bezoek aan de residentie van de Nederlandse ambassadeur in Beijing in 2008 wordt nu voltooid met de opening een nieuw museum in de Wassenaarse duinen. De strakke en uitgebalanceerde residentie, ontworpen door Dirk Jan Postel was voor de opdrachtgever reden om in 2009 Kraaijvanger Architects te benaderen. Joop van Caldenborgh verzamelde in zo’n 50 jaar de grootste privécollectie hedendaagse kunst van Nederland en zocht een eigen publiek onderkomen voor zijn collectie. Met de architect van de ambassadeursresidentie wilde Van Caldenborgh wel over het bouwen van een museum praten.

Lees meer

Ahrend Inspiration Centre in Streetview

Afbeelding

Vrijwel ieder gebouw ontworpen door Kraaijvanger Architects is terug te vinden in Google Streetview, er is virtueel omheen te lopen en in te zoomen. Maar het gebeurt niet vaak dat een door Kraaijvanger ontworpen interieur ook op deze manier is te bekijken. Het Ahrend Inspiration Centre is een combinatie van showroom en kantoor ontworpen door Kraaijvanger en nu beschikbaar voor een virtuele wandeling.

Lees meer

RDW Veendam - Kraaijvanger Architects

RTL Woontips bij Binck Zuid

Het effect van Vincent van der Meulen

The Hub Lapse

Jaarbeurs MeetUp

Hart van Zuid

Het Dok in Rotterdam

RDW Veendam

Canisius College Nijmegen

Bikeparking @ Utrecht Central Station

Renovation and expansion of PWN

Pavilion in Roosendaal

Lipdub Fioretti College

Museum for the Caldic Collection

Dordrechts Museum

Temple de l'Amour

City Hall Venlo

City Hall Utrecht

JT Cinema

Provincial Government Building Noord-Holland