Uitbreiding Ahoy

25.02.2016

Ahoy wordt getransformeerd van een in zichzelf gekeerd complex naar een transparante en toegankelijke publiekstrekker met internationale allure. Hiervoor worden de beurshallen gerenoveerd en het complex uitgebreid met een ICC (Internationaal Congres Centrum) dat bestaat uit een Popzaal, nieuwe horecavoorzieningen, foyers en break out rooms voor congressen. Naar verwachting wordt dit jaar begonnen met de renovatie van de Beurshallen. Het jaar erop met de bouw van het ICC.

De transformatie van Ahoy leidt tot meer contact met de omgeving dankzij een grootse en transparante entree en een dynamische gevel. De gevel bestaat uit een stapeling van horizontale lagen. Met behulp van verlichting in verschillende kleuren krijgt het complex op ieder moment van de dag een andere uitstraling. Dankzij deze dynamiek is de gevel vergelijken met de huid van een kameleon: Ahoy kan continu bij de evenementen passende gedaanten aannemen. Wanneer er bijvoorbeeld een beurs is, heeft de gevel een ingetogen uitstraling. En als er een concert plaatsvindt, kan de gevel fungeren als billboard.

De grote Popzaal wordt ingezet voor drie doeleinden: concerten, congressen en beurzen. In drie uur kan de zaal worden omgebouwd van concertzaal naar beurshal. Tijdens concerten is er in deze zaal ruimte voor 7000 mensen, tijdens een congres of een beurs is er ruimte voor 2750 mensen. Dankzij de vergrote congrescapaciteit is het mogelijk om congressen te houden op internationaal niveau. De nieuwe horecavoorzieningen en een grote Popzaal maken van Ahoy een echte publiekstrekker.

Deze grootscheepse verbouwing is onderdeel van het project Hart van Zuid. De transformatie van Ahoy is het tweede project binnen Hart van Zuid waar Kraaijvanger Architects aan werkt. Naast Ahoy werken we ook aan een nieuw zwembad in het voormalige stadsdeelkantoor.

Your voice is my favorite sound