Hans Goverde op SGES 2017 in Zurich

24.10.2017

Maandag 30 oktober is Nederland gastland op het Swiss Green Economy Symposium 2017. De hele dag staat in het teken van grensoverschrijdende kennisuitwisseling op alle gebieden van duurzaamheid en de circulaire economie. Onder de titel “Benefits of Sustainable Building go beyond energy savings” geeft Hans Goverde zijn visie op architectuur in de circulaire economie.

Het Swiss Green Economy Symposium is opgezet vanuit de gedachte dat economische, sociale en klimaatproblemen niet op te lossen zijn door alleen maar binnen de lands- of gemeenschapsgrenzen te kijken. Samenwerking en dialoog is essentieel om de grote problemen van deze tijd aan te pakken. Samen met gastland Nederland heeft het platform sprekers van over de hele wereld naar Zurich gehaald om ideeën uit te wisselen en de discussie aan te gaan.

Hans Goverde laat in Zurich met de casus van het Stadskantoor Venlo en de 360° zien dat circulaire gebouwen geen toekomstdroom hoeven te zijn. Het Stadskantoor Venlo laat zien dat de een Cradle to Cradle gebouw een positieve impact op z’n omgeving kan hebben, de lucht kan zuiveren en gelijktijdig de gezondheid van de gebruikers verbeteren. De 360° lijkt z’n tijd ver vooruit maar kan vandaag nog gebouwd worden en laat zo zien wat er sinds het stadskantoor Venlo is ontwikkeld.

Kijk opsges.ch voor meer informatie over het Swiss Green Economy Forum 2017

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours