Canisius College Nijmegen
Canisius College Nijmegen
Canisius College Nijmegen
Canisius College Nijmegen
Canisius College Nijmegen

Canisius College

Nijmegen

Ontwerp2012

Bouwperiode2014/2015

OpdrachtgeverScholengroep Rijk van Nijmegen

TeamHans Goverde, Wouter Deen, Ton Ringeling, Ramon Ong Alok, Ad Dekkers, Hans Dopper, Jan Dorsman

GFA11041 m²

De renovatie en uitbreiding van het monumentale Canisius College in Nijmegen heeft geleid tot een moderne en flexibele leeromgeving voor de leerlingen. Het is een plek waar leerlingen zich thuis voelen.

Het oude gebouw voldeed niet meer, omdat het te klein werd en niet duurzaam was. Ook bood het oude gebouw niet genoeg comfort. De nieuwe vleugel van het Canisius College is een moderne toevoeging aan het monumentale college. Er is gekozen om in detail te werken en om materialen te gebruiken die pasten bij het bestaande gebouw. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de erkers met gekleurd glas, de lambriseringen van hout en de plastiek in de gevels.

De betekenis van de locatie wordt versterkt door de aanwezigheid van resten van een Romeins fort tot uitdrukking te laten komen in het ontwerp. De aula is voorzien van een theater opstelling in de vorm van een amfitheater. Op het schoolterrein zijn elementen te vinden die verwijzen naar de vroegere Romeinse garnizoensplaats.

De renovatie en uitbreiding is ontworpen door Kraaijvanger Architects. Ruud-Jan Kokke was verantwoordelijk voor het interieurontwerp.

Print