3101_01_N79_medium.jpg

Canisius College

De renovatie en uitbreiding van het monumentale Canisius College in Nijmegen heeft geleid tot een moderne en flexibele leeromgeving voor de leerlingen. Het is een plek waar leerlingen zich thuis voelen.

Het oude gebouw voldeed niet meer, omdat het te klein werd en niet duurzaam was. Ook bood het oude gebouw niet genoeg comfort. De nieuwe vleugel van het Canisius College is een moderne toevoeging aan het monumentale college. Er is gekozen om in detail te werken en om materialen te gebruiken die pasten bij het bestaande gebouw. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de erkers met gekleurd glas, de lambriseringen van hout en de plastiek in de gevels.

De betekenis van de locatie wordt versterkt door de aanwezigheid van resten van een Romeins fort tot uitdrukking te laten komen in het ontwerp. De aula is voorzien van een theater opstelling in de vorm van een amfitheater. Op het schoolterrein zijn elementen te vinden die verwijzen naar de vroegere Romeinse garnizoensplaats.

De renovatie en uitbreiding is ontworpen door Kraaijvanger Architects. Ruud-Jan Kokke was verantwoordelijk voor het interieurontwerp.

Naam

Canisius College

Locatie

Nijmegen

Ontwerp

2011 - 2013

Bouwperiode

2014 - 2016

Opdrachtgever

Scholengroep Rijk van Nijmegen

Team

Hans Goverde, Wouter Deen, Ad Dekkers, Hans Dopper, Jan Dorsman, Patrick Keijzer, Ramon Ong Alok, Ton Ringeling

BVO

11.041 m²

Open up a book
And learn something new
You’d be amazed
At what you can do (Alisha Ricks, "Knowledge Is Power")