Vernieuwde entree voor de Doelen

09.09.2014

De transformatie van de plint van de Doelen is zo goed als klaar! Bezoekers worden nu weer in stijl ontvangen. Het is Kraaijvangers ambitie om de stedelijke openbaarheid het gebouw in te brengen en zo te komen tot een betere relatie tussen het concertgebouw en zijn omgeving. Het ontwerpt gaat uit van de oorspronkelijke opzet, ook door Kraaijvanger gemaakt, waarbij de begane grond een verlengstuk van de stad is.

Het kassagebied is een transparante zone met winkel, baliefunctie, luisterhoek en lounge. De gehele plint grenzend aan het Schouwburgplein is in oude luister hersteld. Kolommen zijn in de buitengevel weer zichtbaar gemaakt. Tevens is de droogloop hersteld, waardoor de klassieke bovenbouw zoals vanouds lijkt te zweven. Een remake van de bijzondere glazen puien met op maat gemaakte profielen geeft de plint haar allure en transparantie terug.

Dudok werkt nu nog hard aan het nieuwe café-restaurant dat ze in de plint van het concertgebouw beginnen. Hiermee verdwijnt het huidige Doelencafé.

Hoe langer je leeft hoe korter het duurt,
Toekomst en verleden
Beginnen in het heden,
Het heden is eeuwig (Jules Deelder)