Future offices

13.02.2014

Hoe ziet het kantoor van de toekomst eruit? Kraaijvanger blikt in het magazine 'future offices' vooruit met boeiende interviews, state of the art projecten en fragmenten uit het leven van (toekomstige) gebruikers.

Volgens Vincent van der Meulen zijn gebouwen - en dus ook kantoren - een momentopname van de zich ontwikkelende tijdsgeest. “Goede architectuur neemt ons wereldbeeld, onze sociale waarden en maatschappelijke belangen en kristalliseert die uit tot een fysiek, permanent gebouw.” In 2050 zijn er waarschijnlijk negen miljard mensen, zijn we gemiddeld negen jaar ouder, woont 70% van de mensen in de tad en hebben we wereldwijd 70% meer voedsel nodig. In een interview legt Van der Meulen uit hoe in zijn ogen kantoren hierop in kunnen spelen.

Mensen plezierig en effectief laten werken. Dat is wat Daniela Schelle met haar ontwerpen wil bereiken. “Dit houdt in dat werknemers kunnen kiezen en worden gefaciliteerd bij hun werkzaamheden.” Momenteel is het volgens haar tijd voor werkconcepten waarbij de focus komt te liggen bij het ondersteunen van samenwerkingsvormen in plaats van de individu. “Samenwerken is meer dan acht uur naast elkaar zitten.”

Nieuwsgierig geworden? Lees het volledige tijdschrift. Wil je een fysiek exemplaar ontvangen? Mail dan naar pr@kraaijvanger.nl.

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours