hertogenbosch, stadskantoor, den bosch, bestuur, dirk jan postel, gemeente
hertogenbosch, stadskantoor, den bosch, bestuur, dirk jan postel, gemeente
hertogenbosch, stadskantoor, den bosch, bestuur, dirk jan postel, gemeente
hertogenbosch, stadskantoor, den bosch, bestuur, dirk jan postel, gemeente
hertogenbosch, stadskantoor, den bosch, bestuur, dirk jan postel, gemeente
hertogenbosch, stadskantoor, den bosch, bestuur, dirk jan postel, gemeente
hertogenbosch, stadskantoor, den bosch, bestuur, dirk jan postel, gemeente

Stadhuis en bestuurscentrum's-Hertogenbosch

's-Hertogenbosch

Ontwerp1998

Bouwperiode2001 - 2006

OpdrachtgeverGemeente 's-Hertogenbosch

TeamDirk Jan Postel, Martin van Kessel, Joost Smorenburg, Nick Marks, Cees Vermeulen, Joost van der Kooij, Jan-Hein Franken, Patrick Keijzer

GFA21.142 m²

Het project voor het stadhuis 's Hertogenbosch bestaat uit twee gebouwen: het bestuurscentrum en het stadskantoor.

Het bestuurscentrum sluit aan op het oude, monumentale stadhuis. De expressie wordt bepaald door een zwijgzame compositie van bijna-witte natuursteen en glas. De opzet van het stadskantoor volgt de historisch dubbelzinnige structuur van kavels en hofbebouwing. De rivier de Dieze is in het plan opgenomen.

Het stadskantoor gaat aan de buitenzijde schuil achter formele, stedelijke gevels van reeds bestaande bouwdelen. Bij de binnenzijde maken glazen gevels de verschillende bouwdelen tot een transparante eenheid. In het interieur is een virtueel, flexibel kantoorconcept doorgevoerd met een hoge graad van comfort.

Na oplevering is aansluitend het monumentaal stadhuis gerestaureerd.

Print