ontwerpstudie-woontoren-nieuwe-rivium-kraaijvanger-architects.jpg

Woontoren Rivium

Opgave

wonen, ontmoeten en werken

Een mooie samenwerking tussen Kraaijvanger Architects, Zuiver Vastgoed en Novaform - drie bedrijven met een lange geschiedenis en veel ervaring in de vastgoed branche. Een gezamenlijke ontwikkeling voor de duurzame transformatie van een bestaand business park naar een vitaal hoog stedelijk gebied met toegevoegde waarde voor inwoners, bezoekers en bedrijven.

Concept

Samen transformeren we het Nieuwe Rivium aan Capelle aan de IJssel, in Rotterdam naar een aantrekkelijk gebied waar wonen, ontmoeten en werken met elkaar kruisen. Kraaijvanger Architects heeft als blikvanger in het Nieuwe Rivium een woontoren ontworpen voor wonen en werken, met 550 koop - en huurappartamenten. De totale oppervlakte komt op ongeveer 55.000 m2 bvo. Voor de 2.000 m2 in de plint zijn ruime mogelijkheden voor horeca en andere commerciële activiteiten zoals winkels.

Met een gunstige ligging vlakbij de Erasmus Universiteit Rotterdam en naast de A16; heeft het Nieuwe Rivium een dichtbij zijnde aansluiting op metronetwerk en een aantal vervoersalternatieven, zoals GoBike-leen fietsen, watertaxi en parkshuttle. Het Nieuwe Rivium zal in de komende jaren transformeren naar een bijzonder gebied voor werken, wonen en recreëren. Een aantrekkelijke plek waar je graag wilt zijn!

Naam

Rivium

Locatie

Capelle aan de Ijssel

Opdrachtgever

Zuiver Vastgoed, Novaform

BVO

55,000 m²

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours