3124_02_N96_jpg.jpg

Ahrend Inspiration Centre

In het Inspiration Centre van Koninklijke Ahrend in Amsterdam krijgt de bezoeker volop ideeën aangeboden om zijn eigen ‘kantoorverhaal’ te vormen. Als in een storyboard presenteert Ahrend in de nieuwe showroom verschillende kantoorconcepten in losstaande, omkaderde ruimtes. Kraaijvanger ontwierp het interieur van de showroom, die tegelijk de werkruimte van de Ahrend-medewerkers is. Zo kan Ahrend zijn producten laten zien in de context van verschillende werksituaties en de interactie die daar bij hoort.

Wanneer bezoekers de showroom inlopen, stappen zij in een zichtlijn over de volle honderd meter van het gebouw. Om deze ruimtelijkheid te krijgen zijn alle tussenwanden van het bestaande gebouw weggehaald. Langs de buitenwand is dat geaccentueerd met een bank over de volledige lengte; honderd meter soft seating als overleg- en breakout ruimte.

Het middendeel van de showroom wordt gevuld met vier losstaande presentatie- en werkruimtes. Aan de zijkanten zijn die ruimtes open en ze hebben een iets verhoogde vloer. Zo ontstaan omkaderde ruimtes, ook wel frames genoemd, die de bezoeker een blik bieden op telkens een ander verhaal. Binnen elk frame is een voorbeeldinrichting rond een specifiek thema gemaakt, compleet met een andere manier van (samen)werken, verlichting, audiovisuele middelen en akoestische voorzieningen van vaste Ahrend-partners.

Terug bij de kop van de ruimte voert een grote met hout beklede tribunetrap naar de volgende etage, waar een aantal projectruimtes zijn gewijd aan de ontmoetingsfuncties binnen een kantoor, zoals vergader- en projectruimtes, een video conference room en een directiekamer. De spectaculaire trap met uitzicht op een grote videowand is tegelijk een event space waar presentaties kunnen worden gegeven aan een publiek van ongeveer honderd mensen.

Het project demonstreert dat in ieder marktconform kantoorgebouw een inspirerende werkomgeving is te realiseren met veel verschillende (samen)werk- en ontmoetingsvormen. Het Inspiration Centre brengt plezier en efficiëntie op de werkvloer!

Naam

Ahrend Inspiration Centre

Locatie

Amsterdam

Ontwerp

2014

Opdrachtgever

Koninklijke Ahrend

Team

Vincent van der Meulen, Daniela Schelle, Joost Esschendal, Patrick Keijzer, Esther Vroegindeweij, Rinske Wikkerink

BVO

2.000 m²

Het verhaal van een nieuw kantoor,
waar geïnspireerd door een passend decor,
iedere dag nieuwe verhalen verkeren,
door samen werken en samen leren.