Eerste schetsen gereed voor nieuwe ‘Huis voor de Stad’

07.10.2021

Amersfoort krijgt een nieuw stadhuis. Dat meldt de gemeente in een persbericht. Voor het nieuwe stadhuis, heeft Kraaijvanger Architecten een schetsontwerp gemaakt. De gemeente geeft aan dat de ideeën en wensen van inwoners, belangengroepen, medewerkers van de gemeente en de gemeenteraad, het vertrekpunt waren bij het ontwerpen van het nieuwe stadhuis.,,Zij vinden de thema’s ontmoeting, duurzaamheid en de levensduur van het gebouw belangrijk. Om hieraan tegemoet te komen is een grotere eenmalige investering nodig dan eerder is voorzien. De jaarlijkse kosten voor het Huis voor de Stad blijven echter ongeveer gelijk aan het huidige stadhuis.’’

,,Amersfoort laat met dit gebouw zien dat ze verantwoord omgaat met vastgoed met oog voor mens, dier en het milieu,’ Nu, op korte termijn en op lange termijn. Bewust investeren met oog voor waarde op langere termijn is de voorwaarde voor een duurzame toekomst. Het huis van de stad kan hiermee een voorbeeld worden voor een circulair economie en klimaatadaptief bouwen. Een voorbeeld dat hopelijk door meerderen gevolgd wordt.”

David Hess

Vanaf 7 tot en met 24 oktober kunnen inwoners via www.amersfoort.nl/stadhuis reageren op het schetsontwerp. In enkele korte video’s is te zien hoe het toekomstige Huis voor de Stad er ongeveer uit gaat zien. Bij de video’s worden vragen gesteld over het ontwerp. De reacties worden meegenomen in de volgende ontwerpfase en gedeeld met de gemeenteraad. In november neemt de gemeenteraad een besluit over het schetsontwerp.

Klik hier om het hele artikel te lezen.

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours