Wijzigingen directie Kraaijvanger Architects

07.04.2022

Binnen de directie van Kraaijvanger Architects hebben twee wijzigingen plaatsgevonden. Dirk Jan Postel trad per 1 april 2022 terug uit de directie maar blijft als architect betrokken bij het bureau. Chantal Vos is met ingang van dezelfde datum benoemd tot associate partner.

Afgelopen maand heeft Dirk Jan Postel de leeftijd van 65 jaar bereikt, daarmee heeft hij zijn aandelen in Kraaijvanger Architects ingeleverd. Na meer dan 20 jaar als partner verbonden te zijn geweest aan het bureau, maakt hij sinds 1 april j.l. geen deel meer uit van de directie. We zijn blij dat hij nog altijd betrokken blijft bij het bureau en we kijken uit naar deze nieuwe vorm van samenwerken. Dirk Jan zal zich vanaf heden voornamelijk bezighouden met lopende projecten, prijsvragen, bijzondere projecten en advies.

“Het is een goed moment om de leiding van het bureau nu helemaal over te laten aan de jongere partners en associates: de sfeer in het bureau is heel goed en de kracht van vernieuwing werpt zijn vruchten af. Tegelijkertijd ben ik blij dat het geen afscheid is en dat ik nu meer dan ooit de focus op onze bijzondere ontwerpen kan richten”.

Dirk Jan Postel

Dirk Jan Postel (1957) is sinds 1992 partner-architect bij Kraaijvanger Architects. Hij is geschoold aan de TU/Delft. Zijn bekendste werken zijn Museum Voorlinden (Wassenaar, 2016), Stadskantoor Utrecht (2016), Nederlandse Ambassadewoning (Beijing 2007), Stadhuis ’s-Hertogenbosch (2004) en het Glazen Huis (Almelo 1997). Transparantie, ruimtelijke composities, visuele verbindingen en oog voor detail kenmerken zijn ontwerpen.

Chantal Vos is als interieurarchitect en associate partner het gezicht van de interieurdiscipline binnen Kraaijvanger Architects. Sinds 2019 is zij werkzaam bij Kraaijvanger Architects en heeft ze aan grote en belangrijke projecten gewerkt waaronder het interieur van het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag, Huis voor de Stad Helmond, Holbeinhuis en Huis voor de Stad Amersfoort. Als associate partner zal zij haar verbinding met ons bureau nog verder uitbreiden.

“In omgevingen die ons gelukkig maken en waarin we kunnen groeien zijn landschap, architectuur en interieur aan elkaar gewaagd en van sublieme kwaliteit . Met veel enthousiasme kijk ik er naar uit om ‘van binnen naar buiten’ bij te dragen aan de projecten van Kraaijvanger Architects. Te werken aan omgevingen die bijdragen aan levendige dorpen en steden. Over 15 jaar zullen we het vreemd vinden dat we architectuur en interieur ooit als separate disciplines hebben gezien.“

Chantal Vos

De benoeming van Chantal Vos sluit aan bij de visie van Kraaijvanger: “Als praktische idealisten werken aan circulaire ontwerpen om geïnspireerd in te leven, te werken en te leren. Architectuur die gebruikers de ruimte geeft, de omgeving versterkt en de maatschappij iets teruggeeft.”

De directie van Kraaijvanger Architects bestaat vanaf april 2022 uit:

  • Hans Goverde - architect partner
  • David Hess - architect partner
  • Vincent van der Meulen - architect partner
  • Bas Niese - managing partner
  • Wouter IJssel de Schepper - architect/associate partner
  • Chantal Vos - interieurarchitect/associate partner
  • Rinske Wikkerink - architect/associate partner

The future depends on what you do today. – Mahatma Gandhi