Wie wordt De Meester 2019?

14.10.2019

De jury van de Meester 2019 met v.l.n.r. Harm Tilman, Joep van Lieshout, Dikkie Scipio, Victor Mani en Dirk Jan Postel.

Welke afgestudeerde architect of stedenbouwer verdient de promotieprijs De Meester 2019 voor zijn of haar afstudeerproject aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst? De prijs die dit jaar voor de vijfde maal wordt uitgereikt is gericht op het creëren van naamsbekendheid in het vakgebied architectuur en stedenbouw.

Uit de 11 gegadigden zijn 3 presentaties genomineerd die meedingen naar de titel de Meester 2019. Onder leiding van voorzitter Dikkie Scipio (KAAN Architecten) gaan Dirk Jan Postel (Kraaijvanger Architects), Harm Tilman (De Architect), Victor Mani (voormalig MSA Münster) en Joep van Lieshout (beeldend kunstenaar) de presentaties van afgestudeerden beoordelen.

De genomineerden zijn:

Fleur Groenendijk Foundation
De Meester wordt jaarlijks georganiseerd door de Fleur Groenendijk Foundation (FGF). Deze stichting stimuleert jongeren bij hun opleiding en vorming op het terrein van architectuur. Architectuur in de brede zin van het woord, ook in relatie tot kunst, cultuur of wetenschap. De FGF levert een bijdrage aan pas afgestudeerden die niet genoeg middelen hebben om een ingediend kleinschalig project op het gebied van architectuur te realiseren.

Award-uitreiking
De uitreiking tijdens de Avond van de Meester op woensdag 30 oktober 2019 is kosteloos bij te wonen. De drie genomineerden presenteren hier live hun plannen en visie op actuele vraagstukken binnen het vakgebied voor jury en publiek.

Kraaijvanger Architects draagt jonge architecten een warm hart toe, onder andere door ondersteuning van het BEP-programma waarbij praktijkervaring wordt opgedaan, het geven van masterclasses op diverse opleidingen en het jureren van vakprijzen. Daarnaast deelt Kraaijvanger graag haar expertise tijdens lezingen, debatten en symposia.

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours