Veiligheidsbewustzijn zit bij ons in het bloed!

30.11.2020

Bart van der Werf, project coördinator

Vanaf 2022 moeten alle architectenbureaus aantonen dat ze beschikken over een veiligheidsbewustzijn. Bij Kraaijvanger Architects zit dit al in het DNA, omdat wij als fullservice bureau ook betrokken zijn bij de directievoering en het bouwmanagement. Wij leiden vaak bouwvergaderingen waar veiligheid het hoofdonderwerp is.

“Ik kan geen aanbesteding doen, als ik er niet zeker van ben dat het veilig kan worden gemaakt.” Aldus Bart van der Werf. Bart, die al bijna twintig jaar projectcoördinator is bij Kraaijvanger Architects, voor hem is het vanzelfsprekend dat er rekening wordt gehouden met de maakbaarheid en de veiligheid van de bouwvakkers in de uitvoering.

Geen enkele architect wilt dat er een ongeluk plaatsvindt tijdens de uitvoering van diens ontwerp, maar soms kan dat toch erg complex worden. Bouwplekken midden in de stad moeten dan rekening houden met de verschillende looproutes van de mensen in de stad, want onveilig bouwen moet je niet willen!

Lees hier het interessante stuk van Merel Pit op de website van Branchevereniging Nederlandse Architecten: https://www.bna.nl/nieuws/onveilig-bouwen-moet-je-niet-willen

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours