Start bouw van 44 circulaire sociale huurwoningen in Alkmaar

11.06.2020

Om dit goede nieuws te vieren trappen we af met een feestelijke bouwstart waarbij wethouder Paul Verbruggen de openingshandeling van de bouw verricht. Dit beduidt het begin van een nieuwe, circulaire leefomgeving die zich actief inzet voor de veiligheid en gezondheid van haar bewoners.

Het complex van 44 duurzame huurappartementen wordt gerealiseerd in een Design & Build samenwerking. Het is een project dat volgens cradle2cradle principes en energie neutrale (BENG) manier van bouwen wordt bewerkstelligd. Dit dankzij de zonnepanelen die de appartementen van elektriciteit voorzien en de aansluiting op een warmtenetwerk.

Circulair materiaalgebruik, hoogwaardig hergebruik, comfort en water komen in de architectuur tot uiting in circulaire wijze waarop baksteen in gevels wordt gebruikt, diversiteit en sociale interactie zichtbaar wordt en waterbuffering en groen een prominente plaats krijgen.

Kraaijvanger levert met het circulaire ontwerp voor de woningen aan de Spieghelstraat een bijdrage aan de ambities van de regio Alkmaar op het gebied van duurzaamheid en duurzame verstedelijking.

Lees hier meer over het project.

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours