Urban Jungle van CIC ontvangt VHG nominatie

14.01.2019

CIC Rotterdam is met haar groene Urban Jungle genomineerd voor de award Interieurbeplanting van het Jaar 2019. Volgens de vakjury van branchevereniging VHG is CIC Rotterdam evenals de twee andere genomineerden, een inspirerend voorbeeld van een ontwerp waar groen in gebouwen op hele verschillende manieren waarde toevoegt: innovatie, functionaliteit, beleving.

Cambridge Innovation Center (CIC) en Kraaijvanger werken al geruime tijd samen aan het realiseren van een ecosysteem waar start-ups kunnen floreren in een flexibele, innovatieve werkomgeving. Startende bedrijven focussen zich op het ondernemen, de rest wordt voor ze verzorgd.

De ‘Tubegardens’ in de gangen, een plantenwand en ‘Plantchandeliers’ met automatische bewatering in de keuken vormen innovatieve groentoepassingen in het kantoorlandschap van CIC. Doordat planten de lucht zuiveren en bevochtigen en de werkomgeving gezonder maken, zijn ze belangrijk voor de Urban Jungle. Het is een groenconcept dat Kraaijvanger ontwikkelde samen Green Fortune.

De vakjury heeft de projecten beoordeeld op een aantal vooraf vastgestelde aspecten: ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting, kwaliteitsborging, onderhoud en PR-waarde. Ook de samenhang tussen groen, functionaliteit, omgeving en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht zijn meegenomen in de beoordeling.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden in februari 2019 tijdens een feestelijke bijeenkomst.

In Rotterdam at CIC,
Bustling, Busy, Brave, Bees.
Brainstorming, Believing,
Breeding, Brighter, Better Ideas