Treehouse verlevendigt Stadscentrum Hoofddorp

18.07.2019

Kraaijvanger Architects heeft een ontwerp gemaakt, genaamd Treehouse, dat de centrale ontmoetingsplek van Stadscentrum Hoofddorp gaat worden. Gemeente Haarlemmermeer en Treehouse CV tekenden hiervoor onlangs een zogeheten anterieure overeenkomst om de plannen daadwerkelijk te gaan realiseren. Kraaijvanger gaat de komende periode het ontwerp voor 229 appartementen, 2.250m2 aan commerciële voorzieningen en 240 parkeerplaatsen op het Apriscoterrein aan het Raadhuisplein in Hoofddorp, verder uitwerken.

“Ik ben heel blij dat we nu echt een eerste belangrijke stap zetten naar een mooi en bruisend centrum. Toen ik jong was, gebeurde hier nooit wat. Nu wordt het een echte stad. Hoofddorp gaat mee in de vaart der volkeren.”

Jurgen Nobel, projectwethouder Stadscentrum Hoofddorp

V.l.n.r.: Roy Hasselerharm (VolkerWessels), Jurgen Nobel (wethouder Haarlemmermeer)), Coert Zachariasse (Delta Development Group), Arthur de Bos (NIBC), Bilge Evin (projectmanager Haarlemmermeer), Rob van den Broek (Delta Development Group), Ap Reinders (wethouder Haarlemmermeer), Nils Lamme (programmamanager Stadscentrum Hoofddorp) en Ralf Weghorst (VolkerWessels) op de plek waar het nieuwe complex komt. Foto: Margo Oosterveen

Treehouse is de eerste ontwikkeling aan het Raadhuisplein, waarmee deze stap een mijlpaal vormt in de ontwikkeling van Stadscentrum Hoofddorp tot gezellig en levendig stadshart. Volgens planning zal de oplevering in 2022 afgerond zijn.

“De ontwikkeling van dit terrein heeft een flinke tijd op zich laten wachten. We zijn daarom blij dat hier nu een beeldbepalende ontwikkeling gaat plaatsvinden. Goed voor Hoofddorp!”

Ap Reinders, projectwethouder Stadscentrum

Op de plek waar het culturele en bestuurlijke hart van Hoofddorp en het winkelcentrum bij elkaar komen ontstaat straks een gezellig en sfeervol uitgaansgebied. De bestaande en nieuwe horeca op de begane grond, het Cultuurgebouw, de herontwikkeling van het raadhuis en andere toekomstige plannen zorgen voor een levendig en besloten plein.

“Voor ons is dit ook een heel belangrijke ontwikkeling, wij werken graag mee aan de ambitie dat Hoofddorp het centrum krijgt dat het verdient.”

Coert Zachariasse van Treehouse CV

Het project is een ontwikkeling van de in Hoofddorp gevestigde Delta Development Group in samenwerking met VolkerWessels en NIBC, dat tevens als financier optreedt. De segmentering van de woningen binnen het ontwerp van Kraaijvanger bestaat uit 30% sociale huur, 10% derde segment (huur) en 60% vrije sector (huur of koop).

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours