Start bouw voor BSN Senior School Leidschenveen

14.03.2019

Onder grote belangstelling is officieel begonnen aan de bouw van BSN’s nieuwste campus, Senior School Leidschenveen. Studenten, docenten, de CEO en directeur, en het schoolbestuur, samen met de architecten van de school en de bouwteams kwamen samen om de ‘start bouw’ te markeren. Dit werd op symbolische wijze gedaan door het bouwbord op feestelijke wijze te onthullen.

“Er is een stijgende vraag naar plaatsen in internationale educatie in Den Haag en omstreken, en onze nieuwe middelbare school campus zal ons de mogelijkheid geven om ons beleid, om altijd een plaats beschikbaar te hebben voor elke student - iets waar we ons al sinds 1931 voor inzetten - , voort te zetten.”

CEO & directeur, Kieran Earley

Het ontwerp van Kraaijvanger Architects voor de uitbreiding van JSL met een middelbare school biedt ruimte aan 550 extra leerplaatsen, een grote uitbreiding van de huidige faciliteiten. Hierdoor kunnen de basis- en middelbare scholen een plek waar de scholieren kunnen eten, optreden en pressentaties kunnen geven. Het futuristische ontwerp maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen in flexibele leerplekken, en een volledige sporthal.

De inzet van BSN voor het milieu wordt benadrukt door de toepassing van duurzame energiebesparende elementen in de nieuwe faciliteiten zoals bijvoorbeeld zonnepanelen en ventilatie met CO2 sensoren. Het wordt een ‘Cradle to Cradle’ gecertificeerde school in Nederland, met materialen die in de toekomst eventueel hergebruikt en gerecycled kunnen worden.

“Ik kijk er naar uit om de komende jaren veel meer studenten te verwelkomen in onze hypermoderne nieuwe faciliteiten”

hoofddocent James Oxlade

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours