Songfestival 2020 recht uit het Hart van Zuid Rotterdam

04.09.2019

Het Eurovisie Songfestival komt naar Rotterdam. En het wordt gehost door Rotterdam Ahoy midden in Hart van Zuid. Hoe cool is dat? Het betekent een enorme impuls voor onze stad en in het bijzonder voor Hart van Zuid, de gebiedsontwikkeling waar Kraaijvanger als architect en supervisor aan werkt. Gefeliciteerd Rotterdam!

"Graag laten we alle Songfestival-fans Rotterdam zien: divers, een stad van innovatie, creativiteit en architectuur en met Ahoy als prachtige eventlocatie…. Waarbij Nederland het gastland is en Rotterdam het podium."

Said Kasmi, Wethouder

Rotterdam Ahoy vanuit het Hart van Zuid
Een vergelijking met eerdere edities van het Songfestival geeft aan dat zo’n 28 a 50.000 bezoekers door gebiedsontwikkeling Hart van Zuid zullen trekken. Een boost van publieke levendigheid via metro of bus door het OV-knooppunt, waarschijnlijk met onderweg een drankje doen bij LISA op de kop van Zwemcentrum Rotterdam aan het Annie M.G. Schmidtplein tegenover het nieuwe Kunstenpand langs boulevard de Gooilandsingel op weg naar Rotterdam Ahoy.

“Geweldig dat het Eurovisie Songfestival neerstrijkt in Rotterdam en dat wij dit fantastische evenement mogen huisvesten! Ahoy is gebouwd voor live entertainment en ik ben ervan overtuigd dat hier een spectaculaire en memorabele editie georganiseerd gaat worden waar de regio, provincie en heel Nederland trots op is”

Jolanda Jansen, Algemeen Directeur van Ahoy

De projectorganisatie Eurovisie Songfestival 2020, bestaande uit NPO / AVROTROS / NOS en EBU (European Broadcasting Union) maakte bekend dat het grootste muziekevenement ter wereld in Rotterdam plaats vindt. De TV-shows van de 65e editie van het Eurovisie Songfestival worden in Rotterdam Ahoy georganiseerd, een van de meest veelzijdige evenementenlocaties van Nederland.

“Geweldig nieuws dat het Songfestival naar Ahoy komt! Grote impuls voor het gebied waar we al zo lang aan werken”.

Vincent van der Meulen, partner architect Kraaijvanger Architects

Kraaijvanger Architects werkt aan de uitbreiding van Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC). Het bestaat straks uit 35 zalen en RTM Stage. Deze zaal is niet alleen het grootste auditorium én de grootste theaterzaal van Nederland (capaciteit 2.750) maar wordt, wanneer de stoelen compleet verwijderd zijn, een muziekzaal voor concerten en events tot 7.000 personen. RTM Stage is daarmee zowel op congres-/theater- als op concertgebied uniek in Nederland. Bij het 50-jarig bestaan van Ahoy, in januari 2021, vindt de officiële opening plaats.

Your voice is my favorite sound