Rotterdam Ahoy gaat energie opwekken met dansende mensen en grootste zonnedak

03.12.2018

De warmte die een swingende menigte produceert, verwarmt straks gebouwen in Hart van Zuid Rotterdam via een thermisch grid in project ‘RUGGEDISED’. Tevens krijgt Ahoy het grootste zonnedak van Rotterdam.

Het vernieuwde Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) dat door Kraaijvanger ontworpen is, opent in 2020 haar deuren. Het RACC huisvest belevenissen in beurshallen, muziekzaal, internationaal congrescentrum en entreegebouw met break out rooms en RTM Stage.

Rotterdam Ahoy maakt met RUGGEDISED een enorme stap in het verduurzamen van het energieverbruik. De eerste maatregelen dragen bij aan een reductie van 1.422 ton CO2.

De aanleg van het slimme thermisch grid in en rondom Rotterdam Ahoy maakt onderdeel uit van het project RUGGEDISED dat wordt gesteund door de Europese Commissie. De deelnemers Eneco, Rotterdam Ahoy, gemeente Rotterdam en bouwcombinatie Ballast-Nedam/Heijmans committeerden zich aan dit project door het tekenen van een overeenkomst tijdens Rotterdam Vastgoed op 28 november 2018.

De 13 projecten binnen 'RUGGEDISED' worden allemaal toegepast binnen projectgebied Hart van Zuid Rotterdam.

Betrokkenheid Kraaijvanger bij Rotterdam Ahoy en Hart van Zuid
Kraaijvanger is als supervisor van het Masterplan en als architect betrokken bij de (ver)bouwing van dit bijzondere stuk stad en complexe gebiedsontwikkeling Hart van Zuid Rotterdam. Kraaijvanger is binnen Masterplan Hart van Zuid, verantwoordelijk voor het ontwerp van onder andere het onlangs opgeleverde Zwemcentrum Rotterdam, het OV-Knooppunt en de verbouwing en de nieuwbouw van Rotterdam Ahoy. Rotterdam-Zuid krijgt de komende jaren een enorme positieve impuls. Door nieuwbouw en renovatie wordt het stadsdeel getransformeerd tot een vitaal stadsdeel waar mensen graag naartoe komen en verblijven.

Over RUGGEDISED
Het Smart City EU-programma RUGGEDISED is een samenwerkingsverband van zes Europese steden waarvan Rotterdam de coördinerende stad is. RUGGEDISED test en implementeert slimme oplossingen op het gebied van energie, transport en digitale technologie in grootschalige stedelijke proeftuinen om de weg te plaveien naar een slimmer en duurzamer Europa

Meer weten over Hart van Zuid Rotterdam of Rotterdam Ahoy? Blijf op de hoogte en abonneer je op onze nieuwsbrief.

Zwijgende snellende sporters druppen na, nat
Spetter, spetter, schaterende kinderen.
Zo klinkt de geboorte van de nieuwe zuiderstad.