Rotterdam Ahoy bereikt hoogste punt nieuwbouw met RTM Stage

09.05.2019

Rotterdam Ahoy, Gemeente Rotterdam en Hart van Zuid vierden het bereiken van het hoogste punt nieuwbouw met RTM Stage. Dit werd op feestelijke wijze gedaan op 9 mei 2019 in aanwezigheid van alle betrokkenen: van bouwvakkers tot architect, van werkvoorbereiders tot Ahoy collega’s. Het ontwerp van Kraaijvanger Architects voor Rotterdam Ahoy Convention Centre en RTM Stage maakt onderdeel uit van de grootschalige ontwikkeling Hart van Zuid. Met de realisatie van dit ontwerp breidt Ahoy ruim 50% uit in vierkante meters, Het nieuwe congrescentrum van internationaal niveau en de muziekzaal worden in 2020 in gebruik genomen.

Foto's: © Guido Pijper

Ramon Janssen (Projectdirecteur Hart van Zuid), Hiddo den Hartog (Projectmanager Gemeente Rotterdam) en Jolanda Jansen (Directeur Rotterdam Ahoy) omlijstten het officiële moment door middel van het hijsen van de Ahoy en Hart van Zuid vlaggen en de onthulling van het RTM Stage logo.

“Ik ben ongelofelijk trots op alle betrokkenen bij dit project. Jarenlang hebben we dit plan op papier gezien en dan weet je dat het groots is. Maar het immense gevoel dat je krijgt als je hier dan ook echt staat, is fantastisch. Eind 2020 vinden hier de eerste evenementen plaats en in januari 2021 zullen we ons 50-jarig jubileum op deze prachtige nieuwe plek vieren; wij kunnen niet wachten!”

Jolanda Jansen, Directeur Ahoy

“De populariteit van Rotterdam als (zakelijke) reisbestemming is de afgelopen jaren enorm toegenomen. De komst van het Rotterdam Ahoy Convention Centre helpt de stad om door te groeien als zakelijke hotspot; steeds meer zakelijke gasten zullen naar Rotterdam afreizen. Dit zorgt voor een extra economische spin-off en werkgelegenheid voor de stad.”

Projectmanager Hiddo den Hartog

Hart van Zuid Rotterdam
“Hart van Zuid is een unieke samenwerking in Nederland waar gemeente, ondernemers, scholen en bewoners samen met Ballast Nedam en Heijmans het beste uit het gebied naar boven halen”, aldus Ramon Janssen, Projectdirecteur Hart van Zuid. Met Hart van Zuid wordt een kwalitatieve impuls aan het Zuidpleingebied gegeven. Er wordt een prettige, gezonde en duurzame leefomgeving gecreëerd met ruimte voor leisure, werk, wonen, winkelen en ontmoeten. Met als doel een nieuw bruisend stadscentrum voor Rotterdam-Zuid.”

Your voice is my favorite sound