Opening Stationspostgebouw Den Haag

06.09.2021

We zijn trots op de opening van het Stationspostgebouw Den Haag!

Vandaag is het historische Stationspostgebouw in Den Haag officieel geopend door burgemeester Jan van Zanen na restauratie door KCAP en interieurontwerp door Kraaijvanger Architects. Het rijksmonument verwelkomt de Nederlandse postdienstverlener PostNL als hun nieuwe hoofdkantoor en biedt extra co-working ruimtes voor andere gebruikers.

De belangrijkste uitdaging was om het casco en de structuur van het gebouw te renoveren en te vernieuwen, het authentieke ontwerp van het tijdloze gebouw te behouden en tegelijkertijd een interactieve werkomgeving voor de 21e eeuw te creƫren, die ook in staat is om de veranderingen in het werkleven door de COVID-19 pandemie op te vangen.

Het interieur beantwoord de behoefte van de opdrachtgever aan een nieuwe werkomgeving die ten dienste staat van een flexibele samenwerking, flexibel gebruik en welzijn van de medewerkers en gasten. Deze uitgangspunten zijn vertaald naar een sociaal landschap; een omgeving voor werken, onderzoek en ontwikkeling, gericht op uitwisseling en verbinding; samen denken, zijn, doen, leren, voelen en vieren.

Dankzij vele duurzame en energiebesparende oplossingen en het toepassen van circulaire principes door zowel bestaand materiaal waar mogelijk te hergebruiken als nieuwe elementen remontabel te ontwerpen en bouwen, is het gerenoveerde Stationspostgebouw getransformeerd tot een toekomstbestendig kantoorgebouw met respect voor zijn verleden. Het resultaat is een krachtige samenwerking van de bestaande architectuur met zijn constructieve expressie en een nieuwe interne structuur. Een omgeving waar mensen zich thuis voelen. Een plek waar je wil zijn, in plaats van waar je moet zijn, zoals thuis.

Lees hier meer over het nieuwe interieur van het Stationspostgebouw.

Please, Mister Postman, look and see
If there's a letter, a letter for me - The Beatles