Officiele start bouw voor onderwijscampus Lelystad (Porteum)

18.06.2019

Wethouder Ed Rentenaar, SVOL-bestuurder Barry Lommen en architect Dirk Jan Postel bij het bouwbord dat zij gezamenlijk onthulden.

Op dinsdag 18 juni 2019 vierde Campus Lelystad (Porteum) feestelijk de start bouw. Op het bouwterrein aan de Middenweg onthulden Wethouder Ed Rentenaar, bestuurder van de Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad (SVOL) Barry Lommen en architect Dirk Jan Postel van Kraaijvanger Architecs het bouwbord.

Zeven gebouwen
De onderwijscampus bestaat uit zeven gebouwen, drie voor het vmbo, drie voor het havo/vwo en een cultuurgebouw. De zes schoolgebouwen bieden ieder plaats aan ruim 600 leerlingen. De gebouwen bestaan elk uit een aantal thuisbasissen waarin leerlingen het grootste deel van hun onderwijs volgen. Hier vinden ze bijna alles wat ze nodig hebben. Dit versterkt de kleinschaligheid. De campus zal gereed zijn in 2021.

Goede samenwerking
Wethouder Ed Rentenaar: "Hier staat een trotse wethouder. Destijds in 2013 spraken we over het uitbreiden en renoveren van gebouwen. Dat is iets anders geworden. Het proces had de nodige uitdagingen, maar door een goede samenwerking staan we hier bij de start van de bouw van een hele mooie onderwijscampus. Het ontwerp van de architect is niet alleen aantrekkelijk/uitnodigend voor de huidige leerlingen, maar zeker ook voor toekomstige leerlingen. En wat wij tevens belangrijk vinden is kwalitatieve en passende huisvesting ter ondersteuning van het onderwijsconcept. Er staat straks een heel mooi complex dat voldoet aan de eisen van deze tijd en waar zowel leerlingen als docenten met veel plezier gaan verblijven."

Nog beter onderwijs
Bestuurder SVOL Barry Lommen: "De bouw van Porteum biedt ons de ruimte voor nog beter onderwijs. Onderwijs dat voor leerlingen beter aansluit op hun eigen wensen en op die van hun omgeving. Dit betekent onderwijs dat ruimte biedt voor maatwerk. Kleinschaligheid en veiligheid staan voorop. Daarom heeft elke leerling een overzichtelijke thuisbasis met een eigen docententeam. De campus geeft ons ook de ruimte om verbindingen te leggen. Tussen de gebouwen en verschillende groepen leerlingen, maar ook tussen het onderwijs en de stad. We hebben er lang naartoe gewerkt. De start van de bouw van Porteum markeert een belangrijk punt in onze geschiedenis en verdere ontwikkeling."

"Een volk dat leeft,
bouwt aan zijn toekomst."
(Cornelis Lely)