Nominatie Zwemcentrum Rotterdam voor ZwembadBranche Award

03.10.2019

De opening van het zwemcentrum Rotterdam in februari 2018. Het eerst gerealiseerde onderdeel van de grote binnenstedelijke transformatie van het gebied rond Rotterdam Zuidplein.

Bezoekers van het Zwemcentrum Rotterdam zijn tevreden met het complex. Erg tevreden zelfs, want een onafhankelijk tevredenheidsonderzoek heeft er toe geleid dat het zwemcentrum is genomineerd voor de ZwembadBranche Award in de categorie Beste Accommodatie met meer dan 200.000 bezoekers per jaar.

De ZwembadBranche Award (ZBBA) is een initiatief van LMCG, uitgever van het magazine ZwembadBranche. Door de jaren heen is de award een belangrijke inhoudelijke publieksprijs geworden. Zwembaden- en scholen kunnen zich aanmelden voor 11 categorie├źn waarna via onafhankelijk tevredenheidsonderzoek onder consumenten nominaties plaatsvinden.

Tijdens de ZwembadBranche Dag op 8 oktober in De Fabrique in Utrecht worden om 16:00 de winnaars bekend gemaakt.

Zwemcentrum Rotterdam is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Kraaijvanger Architects, Hart van Zuid Rotterdam en de gemeente Rotterdam. Het zwemcentrum is het eerst gerealiseerde onderdeel van de grote binnenstedelijke transformatie van het gebied rond Rotterdam Zuidplein. Na jaren voorbereiding moet hiermee de toon worden gezet voor de komende decennia. Het zwemcentrum werd in februari 2018 feestelijk geopend en beschikt over het enige 50-meter bad in Rotterdam en is geschikt voor topsport.

Zwijgende snellende sporters druppen na, nat
Spetter, spetter, schaterende kinderen.
Zo klinkt de geboorte van de nieuwe zuiderstad.