Kraaijvanger al meer dan 60 jaar betrokken bij de ontwikkeling van de V&D Beursplein.

08.02.2022

Waar decennia lang winkelend publiek rondliep, zal binnenkort kantoorpersoneel werken.

Het afgelopen jaar hebben eigenaars Angelo Gordon, CAIRN en NEOO in samenwerking met de gemeente hun ontwikkelplannen vorm gegeven. De recente uitbreidingsplannen van Womo architecten passen nog altijd bij de oorspronkelijke visie van het optoppen van de massa, de toekomstbestendigheid van het gebouw en verscheidene generaties moet kunnen dienen. Zo is er nog altijd op groei ontworpen en past het ontwerp nog altijd bij de vooruitziende blik van de gebroeders Kraaijvanger. Functioneel worden de dichte gevel delen op de begane grond weer opengebroken zoals in het oorspronkelijk ontwerp. Ook de begane grond aan de Westewagenstraat welke met de jaren een steeds verder gesloten karakter begon te krijgen wordt verder opengebroken. Dit sluit stedenbouwkundig goed aan bij de herontwikkeling van de straat met 5 namen zoals deze lange as vanaf het Hofplein tot aan de Maas inmiddels is gaan heten. Naast de winkels op de begane grond komen er op de bovenste verdiepingen kantoorruimtes, dit sluit ook goed aan bij de huidige tijd waarin warenhuizen veelal vervangen worden door online winkels. In de kelder komt een supermarkt en een fietsenstalling. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat dit pand wederom als aanjager van het opleven van de omgeving kan dienen.

Naast transformatie van de bestaande bouwlagen zullen 2 nieuwe kantoorlagen worden gerealiseerd met wijds uitzicht over de hele binnenstad. Op het dak komt een paviljoen met dakterras met uitzicht over het Beursplein en de Coolsingel.

Kraaijvanger is altijd nauw betrokken bij ontwikkelingen van eigen erfgoed en heeft hier een ondersteunende en adviserende rol gehad in ontwerp en esthetiek.

Womo Architects in samenwerking met D/Dock en MOSS zullen respectievelijk het interieur en groenontwerp realiseren.

Lees hier meer over dit project.

Thank you for shopping with us