Daniëla en Kraaijvanger nemen afscheid

17.06.2019

Per mei 2019 hebben associate partner / interieur Daniëla Schelle en Kraaijvanger afscheid genomen van elkaar. In 2001 startte Schelle als interieurarchitect bij het Rotterdamse bureau. In 2009 werd zij als associate partner het gezicht van de interieurdiscipline binnen het bureau. Na het ontwerp voor de Leidse ambtelijke huisvesting als meest recente verdienste voor Kraaijvanger slaat Schelle een nieuwe weg in.

“Daniela heeft aan de architectuur van Kraaijvanger drie lagen toegevoegd; de gebruiker, interactie en openbare interieurs”,

aldus Vincent van der Meulen, partner architect bij Kraaijvanger Architects.

Palmares
De start van Daniela’s activiteiten bij Kraaijvanger vormde tegelijkertijd de beginperiode van de ontwikkeling van innovatieve werkomgevingen. Hiervoor was inventiviteit en pioniersgeest gevraagd omdat op de markt nog geen standaard beschikbaar was die antwoord geeft op de uitdagingen van diversiteit en comfort in de open ruimte. Het Stadskantoor ’s-Hertogenbosch was vervolgens het eerste kantoorproject waarbij nieuwbouw, renovatie en interieur op integrale met elkaar ontwikkeld werden tot aan de schaal van krukjes aan toe. Daarna volgden talloze interieurprojecten waarbij beleving, gastvrijheid en ‘hospitality’ centraal stonden zoals het VGZ kantoor in Arnhem, Provinciehuis Overrijssel en het innovatieve, duurzame en spraakmakende Stadskantoor Venlo

“Het pionieren met beperkte circulaire materialen en budget en toch een rijk, duurzaam en innovatief interieur realiseren waarbij binnen en buiten optimaal met elkaar verbonden zijn, vormt voor mij het hoogtepunt in mijn carrière bij Kraaijvanger.”

Daniëla Schelle:

Visie op interieurontwerp
Het verweven van mens, beleving, techniek, gebouw en buitenruimte vormt de spil in haar werk. Om dat te bereiken heeft Daniela zich nadrukkelijk ingezet voor een integrale, multidisciplinaire werkwijze binnen Kraaijvanger. Het resultaat zijn interieurs die een organisch onderdeel vormen van een organisatie, leren en ontmoeten stimuleren en waarin de gebruiker zich op een individuele manier herkent. Dit gaat ver voorbij een formele huisstijl. Werkprocessen en welbevinden staan onder invloed van de wijze waarop een interieur is vormgegeven. Met opgedane inzichten en volledig op maat gemaakt voor iedere organisatie. Dat ziet Schelle als haar belangrijkste bijdrage aan de ontwikkeling van Kraaijvanger Architects.

Toekomst
De komende periode zal Daniëla Schelle zich richten op verder ontwikkeling gerelateerd aan haar vakgebied en meer. Kraaijvanger blijft met haar team de focus leggen op het ontwikkelen van omgevingen waarbij interieur en exterieur op duurzame en integrale wijze worden ontworpen.

Clouds come floating
around my home, not
longer to carry rain, but to
add colours