26613-EXT-S1-Cam01-V2.jpg

Nieuwe Duinweg

Wonen in stijl op een unieke historische plek

Wonen in een idyllisch stukje Scheveningen, met uitzicht op de historische Badkapel en vlakbij park, strand en stad.

De Nieuwe Duin is een kleinschalig woonproject aan de rand van het statige Belgisch Park, op de kruising van de Nieuwe Duinweg en de Nieuwe Parklaan. Ooit stond hier een kraamkliniek tussen de woonvilla’s, die later vervangen is door een strak ontworpen kantoorpand. In opdracht van Qumulus vastgoed wordt het kantoor omgebouwd tot een modern appartementencomplex. Zoals de website van De Nieuwe Duin vermeldt.

Groene transformatie van een kantoorgebouw

Het voormalig kantoorgebouw wordt getransformeerd tot een appartementencomplex met 5 woonlagen en een terugliggende dakopbouw. Alle appartementen beschikken over een eigen buitenruimte met groenvoorziening en rondom het pand komt een luxe ingerichte tuin met parkachtige beplanting die het gevoel van wonen in de duinen benadrukt. De transformatie van het kantoorpand biedt een kans om de plek beter aan te laten sluiten op de groene vooroorlogse woonomgeving van het Belgisch Park. Het betonnen casco blijft staan en krijgt een nieuwe gevel en dakopbouw. Een flinke upgrade die het gebouw comfortabel en duurzaam maakt.

Verbinding met de omgeving

Na onderzoek naar de historie en omgeving van deze plek heeft Kraaijvanger Architects in overleg met Gemeente Den Haag gezocht naar het best passende plan voor deze plek. Gekozen is voor het model dat de stedenbouwkundige en architectonische invulling van de locatie herstelt en versterkt. In de materiaalkeuze en kleuren is gezocht naar verbinding met de omgeving en een mate van eigenheid. Een zachtgrijze baksteen en horizontale betonbanden verbinden de balkons met de bouwmassa en geven het gebouw woonkarakter. De uitstraling van de nieuwe gevels geeft het gebouw meer woonkarakter en laat het aansluiten op een monumentaal stukje Scheveningen.

Wonen in luxe dichtbij het strand

De Nieuwe Duin biedt ruimte aan maar liefst 28 appartementen variërend van 50 tot 143m2. Eén voor één luxe en comfortabel. De woningen krijgen energielabel A+ met onder meer vloerverwarming/-koeling die door bodemwarmte wordt gevoed.

Een weelderige terrein rondom kent een glooiend verloop dat voortkomt uit de structuur van de binnenduinrandzone. Op het lage niveau ligt een parkeervoorziening op eigen terrein, die wordt afgedekt door een uitbreiding van de tuin. Op de bovenste laag, waar voorheen de technische ruimte stond, kom nu een fraaie penthouseverdieping. De setbacks met daarboven een uitgesproken luifel zorgt voor royale terrassen met beplanting rondom.

Naam

Nieuwe Duinweg 24

Locatie

Scheveningen, Den Haag

Ontwerp

2020/2021

Bouwperiode

start 3e kwartaal 2021

Opdrachtgever

Qmulus Vastgoed BV

Team

David Hess, Joke Stolk, Quirijn Petersen, Lieke Lohmeijer, Mirko Todorović

BVO

3.570m²

‘’My building has every convenience, it’s gonna make life easy for me”’ D. Byrne