De doelen 1
de doelen website 1
De doelen 2
de doelen website 2
De doelen 3

Transformatie plint de Doelen

Rotterdam

Ontwerp2013

Bouwperiode2013/-

OpdrachtgeverDe Doelen, Rotterdam

TeamHans Goverde, Daniela Schelle, Jan-Hein Franken, Frank Langhorst, Patrick van Kessel, Mirjam Kool

Kraaijvanger heeft de plint van de Doelen aan het Schouwburgplein gerenoveerd. De plint was rommelig en een relatie tussen de entree en de omgeving ontbrak. Dankzij de renovatie  is een betere relatie tussen het concertgebouw en zijn omgeving ontstaan door het stedelijk leven letterlijk naar binnen te trekken.

Het ontwerpt gaat uit van de oorspronkelijke opzet, ook door Kraaijvanger ontworpen, waarbij de begane grond een verlengstuk van de stad is. Zo is het kassagebied een transparante zone met winkel, baliefunctie, luisterhoek en lounge. De gehele plint grenzend aan het Schouwburgplein is in oude luister hersteld. Kolommen zijn in de buitengevel weer zichtbaar gemaakt. Tevens is de droogloop hersteld, waardoor de klassieke bovenbouw zoals vanouds lijkt te zweven. Een remake van de bijzondere glazen puien met op maat gemaakte profielen geeft de plint haar allure en transparantie terug.

Print