PWN 01
PWN 02
PWN 03
PWN 04
PWN 05

Hoofdkantoor PWN

Velserbroek

Ontwerp2011

Bouwperiode2014/2015

OpdrachtgeverPWN

TeamDaniela Schelle, David Hess, Remco Visser, Hans Dopper, Jan Dorsman, Martin van Kessel, Stephane Ganeff, Patrick Keijzer

GFA8617 m²

“De waterspiegeling op het plafond in ons gebouw, is het bewijs dat het beeld van Kraaijvanger tijdens de ontwerpfase is uitgekomen. Top!” – Hans Tervoort, vastgoedmanager


De renovatie van het hoofdkantoor van PWN (Puur Water Nederland) in Velserbroek komt voort uit het samenvoegen van een aantal vestigingen. Het bestaande complex uit de jaren tachtig was hiervoor te klein en tevens voldeed het niet meer aan de huidige eisen. Het had weinig uitstraling, een achterhaald inrichtingsconcept en was weinig duurzaam. Het gebouw was sleets en door de oorspronkelijk opzet lagen de afdeling te geïsoleerd van elkaar.

In het ontwerp voor de renovatie en de uitbreiding verbindt een nieuw centraal hart de verschillende bouwdelen met elkaar. Dit hart is een transparant en licht atrium, een nieuw visitekaartje van de organisatie. Tevens bevordert het atrium de communicatie tussen de afdelingen. De gevelpuien zijn gerenoveerd en beter geïsoleerd.

Het interieur is volledig vernieuwd. Het nieuwe ontwerp is gebaseerd op een niet plaatsgebonden werkconcept. Communicatietrappen en vides hebben de onderlinge relaties tussen afdelingen verbeterd.

In de identiteit van PWN speelt het thema water een cruciale rol; het bedrijf heeft immers als hoofdtaak heeft het leveren van schoon drinkwater. Dit komt tot uitdrukking in de toepassing van heldere en transparante materialen, maar bovenal door de waterpartij bij het gebouw, die door middel van reflecties licht binnenbrengt.

Print