Ipse de Bruggen Zoetermeer Kraaijvanger
Ipse de Bruggen Zoetermeer Kraaijvanger
Ipse de Bruggen Zoetermeer Kraaijvanger
Ipse de Bruggen Zoetermeer Kraaijvanger

Service kantoor Ipse de Bruggen

Zoetermeer

OpdrachtgeverIpse de Bruggen

TeamJacco Selles, Edward Timmermans, Bart van der Werf, Daniela Schelle en Joke Stolk

'Iedereen is bijzonder', de welkomsttekst op de balie van het nieuwe servicekantoor van Ipse de Bruggen in Zoetermeer. Wanneer je binnenkomt heb je niet direct het idee dat je een organisatie binnen de zorg voor verstandelijk & meervoudig gehandicapten binnenstapt. Het interieur voelt volwassen en verzacht zakelijk aan. Het is losgetrokken van het logo en de huisstijl van het bedrijf.

In het bestaande kantoorpand aan de Louis Braillelaan is een geheel nieuw interieur gerealiseerd en aangepast aan de wensen van de nieuwe huurder. Het gebouw heeft de vorm van een U. Ipse de Bruggen neemt de helft daarvan in beslag; een plattegrond als een boomerang met in het midden de kern.

Op de begane grond bevinden zich de entree, de koffiecorner, het restaurant en het vergadercentrum. Op de drie bovengelegen verdiepingen liggen de werkvloeren met in totaal 200 arbo-conform werkplekken en in het midden van elke vloer een centraal ontmoetingsplein. De basis van het interieur is rustig: wit, berken multiplex en natureltinten. Alleen de ontmoetingspleinen en de middenzones richting de werkvloeren zijn per verdieping voorzien van kleur.

De cliënten faciliteren het gebouw. Ze werken niet alleen in het restaurant, maar ook in de koffiecorner en in de pantry's. Daarnaast zorgen ze voor de postverwerking en het sanitair. Het restaurant is zo opgezet dat de mise-en-place zich in het midden bevindt.

De verdiepingen zijn met elkaar verbonden door één bestaande en twee nieuwe vides. Het bestaande trappenhuis in de oksel van de halve U is zo open mogelijk gemaakt en is ingezet als communicatietrap. De vide's zijn net als andere plekken in het gebouw voorzien van kunst gemaakt door cliënten. In één vide staat een boom met op de achterwand een kleurrijk kunstwerk van 100 unieke vogelhuisjes. Een andere vide is voorzien van 8 kunstwerken van één bij één meter met als thema: aan tafel, feest en gezelligheid!.

Rondom de vides is het mogelijk om elkaar te ontmoeten en om samen te werken. Direct daaraan gekoppeld zijn de pantry's en de huiskamers. Aan de uiteinden van iedere werkvloer bevindt zich een gesloten projectruimte . Deze zijn rondom voorzien van een kunstwerk gemaakt door een cliënt. Zo vormen de ruimtes herkenbare lantarentjes op de werkvloer.

Fotograaf: Michael van Oosten

Print