Willow, wall, wilgen, takken, muur, tuin, experiment, postel, rotterdam
Willow, wall, wilgen, takken, muur, tuin, experiment, postel, rotterdam
Willow, wall, wilgen, takken, muur, tuin, experiment, postel, rotterdam

Willow Wall

Rotterdam

Ontwerp2009

Bouwperiode2009 - heden

OpdrachtgeverPrivaat

TeamDirk Jan Postel

GFA0 m²

De ‘willow wall’ is een experiment in beton. In een tuinmuur van beton zijn in de kist jonge wilgentakken mee gestort. Het project kon daarom alleen uitgevoerd worden in de maand april: Immers dan staan de wilgentakken op uitbotten. Na 3 weken kwamen de eerste bladeren door. Inmiddels zijn 9 takken door de beton uitgelopen, en zichtbaar is dat meerdere andere takken nog zullen volgen.

De hoop is dat uiteindelijk de groeikracht van de wilgen de beton in de oppervlakte zal doen springen, zodat de groei nog meer ruimte krijgt. Op het terrasgedeelte is een keukenblad van zwarte, gepolijste beton aangebracht, waarin een ondiepe spoelbak en een sparing voor een barbecue zijn opgenomen.Een simpele led-verlichting zal het project completeren. Het project beoogt het harde, permanente karakter van beton te verzoenen met de groeikracht van de natuur en het vermogen om te veranderen en op een mooie manier stukje bij beetje te groeien en -- uiteindelijk-- te vergaan.

Print